aiki 06.01.2017 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Zawsze lepsze niż kibel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 06.01.2017 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Dotarły kabelki:rolleyes: Niby tylko parę metrów kalaba (instalacja do garażu), a ciężkie to... Ciekawe jak ile tego będzie przy całej instalacji do domu. Swoją droga to skompresowałem projekt. W zasadzie to go całkiem przerobiłem i udało się go znacznie zmniejszyć. Teraz ma 9,5x16m. Poniżej nowy rzut. Wszelkie sugestie mile widziane. [ATTACH=CONFIG]377759[/ATTACH] W ogóle jakiś dzwny ten Twój rzut mógłbyś jeszcze na nim zamieścić kierunki świata np na wjeździe do garażu. Ogólnie po co Ci trzecia łazienka/wc ? Te dwa duże spokojnie wystarczą, jak sobie później policzysz ile kosztuje wyposażenie i zrobienie łazienki nie idąc po taniości to się zdziwisz. W sumie dziwnie to zrobiłeś, nie rozumiem, wejście i garaż koło tarasu, skoro wjazd od południa to musisz pójść na kompromis uważam też że ten pierwszy rzut który wrzuciłeś był dużo lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soczek1212 07.01.2017 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Co do łazienki to mieliśmy tej w sypialni na razie nie wykańczać. Miałem ją zostawić na kiedyś ale z drugiej strony po co mi trzy łazienki. może faktycznie zrezygnuje z tej małej. Co do kierunków świata to mam trochę nędzny program. Musze to jednak w CAD-zie rozrysować (kiedyś). Generalnie wejście jest od południowego zachodu. Idea wejścia, wjazdu i tarasu z jednej strony ma wyglądać mniej więcej tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 07.01.2017 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 To nie taras to Ganek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soczek1212 08.01.2017 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 To nie taras to Ganek. Hmm.. faktycznie co do terminologii Masz rację. Chcę duży ganek:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellos_ 09.01.2017 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Możesz zaprosić do swojego tematu forumowiczkę Elfir - nie jeden projekt pomogła już "poukładać" tak, żeby miał rędce i nogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soczek1212 09.01.2017 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 (edytowane) Możesz zaprosić do swojego tematu forumowiczkę Elfir - nie jeden projekt pomogła już "poukładać" tak, żeby miał rędce i nogi Dzięki za info. Już się do Niej odezwałem, może wpadnie. Tymczasem w środę wybieram się do architekta. Zabieram pomysły i wymagania. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Ostatnia wersja i mini wizualizacja Edytowane 9 Stycznia 2017 przez Soczek1212 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 09.01.2017 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Ja bym kuchnie z salonem zamienił. Mniej biegania z zakupami z samochodu no i przez salon nie dygasz.Poza tym w salonie miałbyś wiecej światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soczek1212 10.01.2017 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Hmm... Tak miałem wcześniej i powstawał niepotrzebny korytarz. Chyba że ja na ścianie wewnętrznej nośnej ulokuje, bez okna? Zobaczę co jutro mi architekt jeszcze zaproponuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soczek1212 12.01.2017 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Niestety z architektem się nie spotkałem. Wczoraj byłem u niego w biurze i mimo umówionego spotkania nie zjawił się i do tego nawet nie raczył odebrać telefonu:mad:. Jak tak się to zaczyna to nie chcę wiedzieć co by było na dalszym etapie współpracy. Nie słownym projektantom dziękujemy. Umówiłem się z kolejnym na poniedziałek. W trakcie rozmowy stworzył pozytywne wrażenie. Logicznie cena projektu indywidualnego zależy od jego złożoności ale i tak są dość atrakcyjne. Zobaczymy w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellos_ 13.01.2017 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Ja jak się orientowałem w cenach mojego projektu indywidualnego to przedział cenowy był dość duży: 4-10 tyś za mój moim zdaniem prosty projekt. Ale miałem podobną sytuację z projektantem adaptującym. Miał adaptować kupiony gotowy projekt i zmieniac konstrukcję dachu. Albo nie odbierał, albo przesuwał termin. Finalnie się rozstaliśmy. Straciłem przez niego conajmniej miesiąc czasu i budowa wystartowała we wrześniu zamiast w sierpniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soczek1212 21.01.2017 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 No i jestem po spotkaniu z architektem. Kompetentny, młody i konkretny. Do tego nie boi się nowych rozwiązań i do tego słowny. Aż ciesze się że poprzedni mnie olał. Na przyszły tydzień ma przedstawić wstępny projekt i dopiero po jego zaakceptowaniu podpisujemy umowę. Sam zaproponował płytę, chociaż jej nie zakładałem zaczynam brać to pod uwagę. Do tego utwierdził mnie tylko w moich założeniach. Policzy wiązary montowane na budowie, zaprojektuje pompę ciepła z kolektorem poziomym, policzy OZC, wentylację mechaniczną z rekuperacją i to wszystko za 4500. Na razie same pozytywne odczucia. Oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 21.01.2017 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 ...... to wszystko za 4500. zrobi cały projekt za tyle? W tym bedzie adaptacja do lokalnych warunków z zagospodarowaniem terenu i przygotowaniem do pozwolenia na budowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellos_ 22.01.2017 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 U nie za tyle to najtasza oferta na indywidualny i tylko część architektoniczna i konstrykcyjna, żadnych instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soczek1212 23.01.2017 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 zrobi cały projekt za tyle? W tym bedzie adaptacja do lokalnych warunków z zagospodarowaniem terenu i przygotowaniem do pozwolenia na budowe? Całość. Wszystkie branże (En, Kanalizacja, woda), zagospodarowanie, dojazdy, konstrukcja (wiązary), WM, PC, podłogówka na całości. Widać są jakieś plusy mieszkania na wschodnim końcu Polski. Przynajmniej ceny projektu mamy atrakcyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soczek1212 23.01.2017 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 U nie za tyle to najtasza oferta na indywidualny i tylko część architektoniczna i konstrykcyjna, żadnych instalacji. Hmm... Mam już nawet wzór umowy i wszystko sie zgadza. Kompletny projekt z branżami i PZT. W środę podpisujemy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 23.01.2017 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Hmm... Mam już nawet wzór umowy i wszystko sie zgadza. Kompletny projekt z branżami i PZT. W środę podpisujemy:) jak gościu ogarnięty to się nawet nie zastanawiaj. Sam mógłbym zdalnie współpracować gdyby okazał się solidny i za taką kasę ?!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 23.01.2017 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Seba ty się za budowlankę bierzesz?PC gdzieś po kątach chce robić teraz projekty, później wybuduje komuś jeszcze chałupę no. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soczek1212 24.01.2017 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 jak gościu ogarnięty to się nawet nie zastanawiaj. Sam mógłbym zdalnie współpracować gdyby okazał się solidny i za taką kasę ?!! Wydaje się solidny. Ma już pierwsza koncepcję ( w weekend zrobił). Mogę dać kontakt na priw ale polecał jeszcze nie będę. Poczekam do PnB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soczek1212 26.01.2017 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 (edytowane) No i mamy pierwszą koncepcję od architekta. Rozwiązał problem wejścia prosto w salon więc jest dobrze. Chcemy jeszcze żeby jednak powiększył salon kosztem korytarza i rozważamy opcje układu garderobo/łazienki. zostawić przejściową garderobę jak jest w projekcie od architekta czy może jednak dwa wejścia i osobno łazienka i garderoba. Edytowane 26 Stycznia 2017 przez Soczek1212 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts