link2jack 14.12.2016 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 http://www.euroster.pl/download/pl/instrukcje/Q7.pdf strona 16. Co oznacza "czujnik podlogowy"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pratchawiec 14.12.2016 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 Marto Kilka zasadniczych pytań; Czy masz już dwie taryfy?Czy dom jest już zamknięty?Jaką temperaturę utrzymujesz we wnętrzu?Jaką masz ustawioną temperaturę zasilania? Tak na pierwszy rzut oka.Program 6 - godz.00. popraw na HEAT bo chyba chodzi Ci o grzanie domu taniej taryfie. Termostat eo ipso nie załatwi roblemów. Co do reszty prosimy o odpowiedzi na pytania, w tedy będzie można zastanawiać się czy jest OK, jeśli nie - co i jak poprawić. Pozdrawiam Pratchawiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 15.12.2016 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2016 Jeszcze dopytam odnośnie sterownika... mój euroster ma dwa kabelki - podłączyłem go do pinu 9 i 12 (zworka pinu 17-18 włożona)Czy sterownik steruje pompą zero jedynkowo? Tj. wlącz - wyłącz? Skąd pompa ma wiedzieć z jaką mocą ma pracować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 15.12.2016 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2016 Jeszcze dopytam odnośnie sterownika... mój euroster ma dwa kabelki - podłączyłem go do pinu 9 i 12 (zworka pinu 17-18 włożona) Czy sterownik steruje pompą zero jedynkowo? Tj. wlącz - wyłącz? Skąd pompa ma wiedzieć z jaką mocą ma pracować? Tak -sterownik pokojowy pracuje w trybie on/off z zadaną histerezą. PC automatycznie dobiera sobie modulację (czyli w konsekwencji moc) do temperatury wody z wyjścia i wejścia (PC). pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 15.12.2016 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2016 Tak -sterownik pokojowy pracuje w trybie on/off z zadaną histerezą. PC automatycznie dobiera sobie modulację (czyli w konsekwencji moc) do temperatury wody z wyjścia i wejścia (PC). pzdr Dzięki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lottta 09.01.2017 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Dzięki za odpowiedz. udało Ci się podłączyć ten sterownik do pompy ciepła? Działa jak należy, czyli że pozwala się właczyć pompie dopiero jak spadnie temperataura, którą sobie ustawiłeś? dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 09.01.2017 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 udało Ci się podłączyć ten sterownik do pompy ciepła? Działa jak należy, czyli że pozwala się właczyć pompie dopiero jak spadnie temperataura, którą sobie ustawiłeś? dziękuję Sterownik daje pompie sygnał kiedy ma ruszyć. U mnie w godzinach taniego prądu 13:00-15:00 mam podbita temperaturę o 2*C więc zawsze dogrzewa. Do tej pory leciała tylko w tanim prądzie. Mrozy u mnie zaczęły się od piątku wiec dzis dopiero sprawdzę czy o np o 21:00 będzie potrzeba dogrzania. Sterownik włączy pompę gdy temp spadnie poniżej 21*C (najchłodniejszy pokój) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lottta 10.01.2017 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Sterownik daje pompie sygnał kiedy ma ruszyć. U mnie w godzinach taniego prądu 13:00-15:00 mam podbita temperaturę o 2*C więc zawsze dogrzewa. Do tej pory leciała tylko w tanim prądzie. Mrozy u mnie zaczęły się od piątku wiec dzis dopiero sprawdzę czy o np o 21:00 będzie potrzeba dogrzania. Sterownik włączy pompę gdy temp spadnie poniżej 21*C (najchłodniejszy pokój) A udało Ci się samemu podłączyć do pompy, czy wołałeś kogoś od pompy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 10.01.2017 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Wiecej schodzi się z odkręceniem obudowy niż podłączeniem sterownika. Samemu robota na max 10min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 10.11.2018 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2018 Witam, doradzicie mi jak ustawić granie w 2 taryfie na Panasonicu ale serii H + termostat salus? Ustawiłem okienka w salusie zgodnie z filmikiem https://www.youtube.com/watch?v=2PE5DsjBBzc ostawiłem też harmonogramy w sterowniku PC: https://www.youtube.com/watch?v=0R2M4i3GgM0 z tego z zakapowałem to harmonogramy musze wykasować skoro mam termostat. Gdzie w ustawienia PC wejść być ustawić tylko MODE HEAT? Czy funkcja TIMER (u Was) to to samo co u mnie Harmonogramy? Sorki za laickie pytanie ale G12W mam od wczoraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 10.11.2018 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2018 Na pompie nic nie musisz ustawiać , bo przecież pompą będzie sterował termostat. Programujesz termostat i ustawiasz na nim godziny ze "słoneczkiem"" (czyli godziny w których chcesz aby pompa działała) i ze księżycem czyli godziny w ktorych nie ma być grzania (lub ma być obniżone). czyli ustawiasz słoneczko na powiedzmy 22,6 stopnia , ustawiasz też histerezę na 0,5 stopnia , bo 1 stopień to stanowczo za dużo a księzyć ustawiasz na powiedzmy 21,6 stopnia i tyle .. U mnie tak jest ustawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 10.11.2018 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2018 Na pompie nic nie musisz ustawiać , bo przecież pompą będzie sterował termostat. Programujesz termostat i ustawiasz na nim godziny ze "słoneczkiem"". Tez tak wykombinowalem ale zobacz tutaj: ttps://www.youtube.com/watch?v=2PE5DsjBBzc Pokazuja calkowicie inaczej... Jeszcze kwestia grzania CWU;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 10.11.2018 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2018 Nie wiem. Nie oglądałem filmiku a jedynie instrukcję. U mnie na LG mam grzanie sterowane s termostatu i jak jest "słoneczko" to wtedy grzeje a jak "ksieżyc" to wtedy nie grzeje i tyle. Tam gdzie masz "kwadraciki" czyli słoneczko to w tych godzinach pompa będzie Ci grzała. I tyle . U mnie pompa nie działa jak jej nie włączy termostat. Jak włączy to zaczyna działać. Ale ja mam inną pompę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejos36 13.11.2018 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2018 Czy jeśli założę termostat do pompy, to czy pompa będzie grzała wodę CO wg ustaleń pogodówki? Czy też ustawiamy temperaturę jedną na cały sezon i tylko pomieszczenie nagrzewa się szybciej lub wolniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Donkazo 18.12.2018 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2018 Witam wie ktoś jak ustawić taryfe g12w pod termostat panasonica pod temperaturę wewnątrz nie pod krzywą grzewczą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts