Robi25 27.11.2016 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 Witam. Proszę o informację jakie materiały zastosować przy kładzeniu płytek na ściany pokryte tynkiem gipsowym. Pomieszczenie to łazienka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 28.11.2016 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 Mam płytki położone na tynk gipsowy, który został tylko zagruntowany przed klejeniem płytek. Oczywiście stosowałem bardzo dobre, głęboko penetrujące grunty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robi25 30.11.2016 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 I dobrze trzymają płytki? W łazience na grunt kładł Pan folie w płynie? Jeśli tak to jaka - jednoskładnikowa czy dwu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 01.12.2016 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 Trzymają, trzymają ... gruntować wszystko gruntem głęboko penetrującym np. CT17 ; odpływ mam liniowy w posadzce i w tym miejscu i na posadzki betonowe i na tynki gipsowe dawałem folię w płynie jednoskładnikową. Przypomniałem sobie ... tynki w miejscach planowanych płytek zostały "zatarte na ostro" czyli tynkarze zostawili je nie wygładzone ale szorstkie, ale w wielu miejscach kładłem płytki na zwykły gładzony gips i naprawdę wszystko trzyma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robi25 01.12.2016 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 Ściany ma również na szorstko, bez gładzenia. Planuję na tynk dać Unigrunt Atlas (bez rozrabiania go z wodą), na to folia w płynie i potem płytki. Tylko nie wiem jaką foilę kupić, która będzie dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz_YYY 03.12.2020 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Cześć, czy ktoś jeszcze może podzielić sie swoimi doświadczeniami i uwagami co do kładzenia płytek na tynk gipsowy?czy zatrzeć na ostro, gruntować wszystko i na to folia w płynie na całych scianch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts