BubkiDwa 28.11.2016 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 Jak w temacie. Czy sklejacie plyty styro? Sciany i podloze? Czym najlepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaro0106 28.11.2016 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 Ja nie miałem styropianu tylko XPS na zakładkę więc na dole nie kleiłem za to niezbędne jest klejenie boków. Sprzedawca doradził mi bym kleił klejem poliuretanowym ale gdy się trochę za grubo nałoży i w dodatku jest wilgotna pogoda to klej pęcznieje, dlatego w połowie roboty przeszłem na piankę z pistoletu do klejenia styropianu ale trzeba mieć trochę wprawy żeby za dużo nie wyleciało bo łączenia będą miały szczeliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BubkiDwa 28.11.2016 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 Super dzieki. Wlasnie sie zastanawiam jak to ogarnac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcko 29.11.2016 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Ja Ci odpowiem z doświadczenia. Miałem dwie warstwy xps-a dolnej nie kleiłem, za to górną już tak wszystkie do siebie. Boków płyty z EPS-a nie kleiłem do Xps-a z jednego powodu: styro poziomo leżącego co do milimetra nie wypoziomujesz więc może być trochę np. " w powietrzu" jak dojdzie do tego nacisk zbrojenia o betonie nie wspomnę to i tak dociska wtedy do podłoża a odrywa od ściany - tak sądzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts