stingeros 29.11.2016 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Witam Mam problem. Mam zaprojektowaną drogę dojazdową 3.5m szer. do mojej działki jako służebność. Chciałbym oczywiście wykonać utwardzenie tej drogi gdyż będzie parę razy jechała betoniara i hds do budowy domu. Potem tylko osobówka. Planuję wykorytować 40cm na to geowłóknina, 30cm gruzu i 10cm klińca oczywiście wszystko pozagęszczać.....i teraz pojawia się problem bo w poprzek tej drogi leci rura z gazem na gł. 60cm. Co mam zrobić? Jak to najlepiej "ugryźć"? Czy odkopać gaz i dać rurę ochronną? Czy kompletnie się tym nie przejmować jak większość ludzi i robić swoje? Czy zgłaszać do gazowni, że chce tam utwardzić a mają swoją rurkę pod tym ale wtedy będą wymyślać tak, że zbankrutuje? Czy w ogóle można zagęszczać jak jest rura z gazem? NIE WIEM hmm...Proszę o pomoc. WSZYSTKO ZOBRAZOWAŁEM NA ZDJĘCIU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwa 04.12.2016 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Zwróć się do gazowni o podanie warunków zabezpieczenia gazociagu. Na pewno rura ochronna stalowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stingeros 09.12.2016 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2016 Czy to jest jedyne rozwiązanie? Jak wyruszę do gazowni i jak zaczną wymyślać to mnie zrujnują finansowo i czasowo...hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts