creative_21 29.11.2016 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Witam w połowie grudnia dom będzie w stanie SSO mam pytanie czy warto montować okna bramę garażową i drzwi wejściowe w tym roku ? czy poczekać do wiosny dom był budowany z dryfixu jakie są następne etapy czy coś pomyliłem ? 1. okna2. ekeltryka3. kanalizacja4. Tynki5. C.O.6. wylewka7. ocieplenie pozdrawiami dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 29.11.2016 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Ja robiłem tak, zostawiłem sso na zimę niech przeciągi i mróz wysuszą mury.wczesną wiosną ssz, elektryka,podejścia wod-kantynkipodłogówka z rozprowadzeniem wodywylewkaPrace mokre zakończone do czerwca i października wietrzenie całymi dniami(mieszkam obok) i nocą uchylone okna. Ocieplenie po pracach mokrych(miałem czas, wilgoś i tak przez wietrzenie wyszła). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 29.11.2016 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 no właśnie myślę nad tymi oknami bo strop był zalewany we wrześniu więc pewnie dawno wysechł, a pustaki na dryfixie więc też nie ma co schnąć, jedynie wieńce były zalewne na początku miesiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkat 30.11.2016 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 To zależy czy chcesz wykonywać jakieś prace w zimie czy nie. Ponadto stolarka w zimie często jest z większymi rabatami. No i sam montaż od zamówienia to nie tak szybko, może trwać nawet 1,5 miesiąca. Ponadto z nowym rokiem pewnie znowu wszystko zdrożeje. Moim zdaniem to dobry czas na zamówienie stolarki. Jakbyś zamówił w połowie grudnia to być może dopiero gdzieś pod koniec stycznia miałbyś montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 30.11.2016 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 w zimie raczej już nic nie będę robił, chyba że będzie łagodna a ceny niby faktycznie niższe ale to się okaże czy to nie chwyt marketingowy tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peppawutz 30.11.2016 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 no właśnie myślę nad tymi oknami bo strop był zalewany we wrześniu więc pewnie dawno wysechł, a pustaki na dryfixie więc też nie ma co schnąć, jedynie wieńce były zalewne na początku miesiąca Strop od września powinien wyschnąć, ale jak to był monolit to może jeszcze oddawać wilgoć przez jakiś czas... Ściany wilgoci na pewno nie mają. Ja bym robił SSZ jak najszybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts