creative_21 29.11.2016 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Witammam pytanie co do promocji z oknoplastu czy może ktoś się orientował jak to wygląda ? czy np wcześniej przy zakupie okien do całego domu dawali rabat np.40% a teraz 46 % ? bo miałem jedną wycenę próbną którą zrobiłem sobie na podstawie projektu i tam już firma ekookna naliczyła mi 38 % rabatu a było to w sezonie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grega 29.11.2016 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Mi z oknoplast policzył podobnie .. najpierw cena x .. ale że mamy promocje to damy Panu 35 % rabatu. . .. i się człowiek cieszy ze coś utargowal.. ale nie zdecydowałem się na oknoplast. ..poszedłem do innej firmy i tam rzetelny wykonawca mi wytłumaczył ... profil V82 wszędzie kosztuje podobnie i takie też ceny miałem podobne ..ok 12 tys ...a jakieś rabaty i obniżki ..wyniosły mi 6 % za przedpłata i za jakąś promocje na koniec sezonu... tak że te wszystkie 40 %z oknoplast to chwyt marketingowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slyder 30.11.2016 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 tak samo u mnie. Okna z oknoplastu z 46% rabatem wyniosły tyle samo a nawet więcej niż okna u innych. Kiepski chwyt marketingowy bo dla mnie to czyste oszustwo i naciąganie kasy dlatego nawet jakby mieli 5% taniej to kupiłbym u innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pod 30.11.2016 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 tak samo u mnie. Okna z oknoplastu z 46% rabatem wyniosły tyle samo a nawet więcej niż okna u innych. Kiepski chwyt marketingowy bo dla mnie to czyste oszustwo i naciąganie kasy dlatego nawet jakby mieli 5% taniej to kupiłbym u innych Prawie każda firma ma ten myk z rabatem.... Ja najpierw okna miałem wstawiać w listopadzie zeszłego roku i byla promocja zimowa - 30%. Ostatecznie wstawiałem dopiero w maju i tez była promocja -30% tylko nazywała sie inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 30.11.2016 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 czyli ściema ? może ktoś się z oknoplastu wypowie jak zrobią mi wycenę to napisze jaka prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 30.11.2016 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 Po takich "akcjach rabatowych " klient zaczyna z uśmiechem patrzyć na cennik w innych branżach . Tylko że branża okien jest pod tym względem specyficzna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil2k3 30.11.2016 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 Ja wyceniałem w sezonie w oknoplaście i miałem całość jakoś 4 tyś drożej.W tej promocji zimowej nie masz faktycznie tych 46% wiadomo, ale przynajmniej u mnie wyszło trochę taniej więc się zdecydowałem.W każdej firmie jakiej teraz wyceniałem mówili, że mają promocję zimową, ale doszedłem do wniosku, że ceny okien są zbliżone wszędzie do siebie jeśli są o tych samych parametrach.Miałem tańsze wyceny ale na gorszych profilach np.Nie znam się na oknach więc cóż pozostaje mi zdać się właśnie na marketing bo i na forum trudno wydobyć jakieś porady od ludzi, wybrałem winegretic czy słusznie się okaże cenowo liczyłem, że będzie nieco taniej tzn mogło być taniej, ale okna chciałem z jakiejś bardziej markowej półki zobaczymy jak będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad.agaskar 01.12.2016 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 po prostu chwyt marketingowy i tyle...wiadomo, że niektórzy wpadli na to żeby porównać z konkurencją i policzyć a niektórzy zobaczyli, że rabat, poszli i kupili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slyder 01.12.2016 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 czyli zostali wy...ni. Sorry ale jeżeli ktoś próbuje zrobić ze mnie idiotę to ja nie wrócę do takiego sklepu (ot taka mała porada dla marketingowców z oknoplastu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 01.12.2016 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 Ale lepiej się śpi przy takich oknach , wiedząc że dostałeś 46 % rabatu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slyder 01.12.2016 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 aha to tak jak spać w jednej celi z współwięźniem który godzinę temu wykorzystał sytuacje jak schylałeś się po mydło pod prysznicem. Ja bym oka nie zmrużył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil2k3 01.12.2016 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 Dla przykładu Vetrex czy avante ma obecnie identyczną promocję zimową niemal wszyscy producenci okien u których wyceniałem szczycili się takową promocją, wiadomo, że marketing więc co byście w ogóle okien nie kupili nigdzie ?Bo rzucają takie hasła marketingowe ? Czy kupowali w lecie jak pozdejmują te reklamy dziwne podejście no, ale nie wnikam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slyder 01.12.2016 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 Chodzi o fakt że szczycą się że sprzedają okna o 46% taniej inni tak nie robią. to tak jakby sąsiad ci chciał sprzedać krzesło za pół ceny i wziął tyle co zapłacił w sklepie. Teraz rozumiesz czy dalej wymagasz ode mnie tłumaczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil2k3 01.12.2016 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 Rozumiem, faktycznie tylko oknoplast twierdzi, że 46 % oczywiście z gwiazdką ;D U innych jest po prostu "promocja zimowa" bez procentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ted Bear 02.12.2016 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 Rabaty rabatami , procenty procentami, ale na końcu i tak trzeba porównać cenę bo często coś z 10 % rabatem jest tańsze niż to z 40% ... kupujemy oczami .. czysty chwyt marketingowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil2k3 02.12.2016 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 No i właśnie o to chodzi wyceniłem wszędzie w okolicy i jeśli były na tych samych profilach o podobnych właściwościach cieplnych wszędzie kosztowały bardzo podobnie różnica może 500zł była.Jeśli miałem tańszą wycenę to zwykle były to po prostu gorsze okna.Dla mnie problemem nie jest marketing bo chyba każdy wie, że te wszystkie obniżki itd są tak naprawdę wliczone w cenę i mają przyciągnąć klienta.Bardziej mnie martwi, że nie mam jak sprawdzić tych deklarowanych parametrów i jakości wykonania okien pozostaje mi mieć nadzieję, że kupując lepszej marki będą po prostu dobre a jak będzie się okaże ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 03.12.2016 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 Widać po tym wątku, że klienci mądrzeją i zaczynają myśleć rozsądnie.W branży okiennej realny rabat zimowy nie ma raczej większych szans przekroczyć 10%. Takie są realia. Producenci nie mają "zapasu" w cenach okien a na pewno nie jest to 46%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 20.11.2017 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 świetna promocja oknoplastu rabat do -46% śmiech na sali nie dość że dostałem 48% rabatu to jeszcze wyszły mnie okna drożej niż jak wyceniałem w marcu masakra jakaś jak pokazałem to pani sklepowej która mi tyle o tych oknach opowiadała to trochę jej się głupio zrobiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 20.11.2017 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 świetna promocja oknoplastu rabat do -46% śmiech na sali nie dość że dostałem 48% rabatu to jeszcze wyszły mnie okna drożej niż jak wyceniałem w marcu masakra jakaś jak pokazałem to pani sklepowej która mi tyle o tych oknach opowiadała to trochę jej się głupio zrobiło Cała branża budowlana miała w tym roku sporo podwyżek. Promocje teraz pozwalają kopić okna tak jak pół roku wcześniej. Nie ma co liczyć ze po nowym roku będzie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 20.11.2017 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Uwierz mi zrobiłem wycenę w lutym bez promocji a teraz na promocji z firmy tutaj uwielbianej(nie Oknopkast) i.....promocja zimowa kosztuje mnie jakieś 2 tyś wiecej.Nie ma jak.zachlanność sprzedawców.Wszyscy są dobrzy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts