Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

okna z oknoplast rabat do -46%

Recommended Posts

Nie ma jak.zachlanność sprzedawców.

Wszyscy są dobrzy....

To nie żadna zachłanność sprzedawców ale naturalne podwyżki cen. Inflacja zaczyna u nas rosnąć bardzo szybko tylko jeszcze się o tym nie mówi głośno bo wprawdzie masło podrożało "ale lokomotywy staniały" ;)

Jak ktoś czekał do zimy z zakupem okien to się mógł przeliczyć :( No a promocja Oknoplastu to jak zawsze taki mały pic (niby dają 46% rabatu... ale od jakich cen?).

Mam wycenę Oknoplastu z października, teraz czekam na wycenę z innego punktu to porównam.

Inflacja czy nie jest popyt to sru podnosimy ceny.Jak ze styropianem było szaleństwo bo komponenty podrożały a to wał jak co roku, zrobiło się zimno i już ceny idą w dół....co komponenty potanialy?Nie spadła sprzedaż i żeby robota na zimę była to trzeba być mniej zachlanny.

Zresztą teraz to wszystko się sprzedaje bo ruch w budowlance duży.

Nie tylko to prawo. Podwyżki po branży chodzą od wakacji, Mam przynajmniej dwóch dostawców, którzy tej jesieni podnosili ceny trzy razy. Nie kojarze by któryś nie podniósł cen nawet raz.

A jak to wygląda ze strony klienta - cóż.. trochę i mi głupio, dlagtego z tej ZACHŁANNOŚCI staram się dodatkowo rabatować od siebie na ile mogę, by nie zapadać się przed klientem ze wstydu.

Nie tylko to prawo. Podwyżki po branży chodzą od wakacji, Mam przynajmniej dwóch dostawców, którzy tej jesieni podnosili ceny trzy razy. Nie kojarze by któryś nie podniósł cen nawet raz.

A jak to wygląda ze strony klienta - cóż.. trochę i mi głupio, dlagtego z tej ZACHŁANNOŚCI staram się dodatkowo rabatować od siebie na ile mogę, by nie zapadać się przed klientem ze wstydu.

Od wiosny mieliśmy podwyżki cen okuć, lakierni (dotyczy aluminium), profili oraz znacząco ceny podniosły fabryki szkła

Zmiana cen zakupu okien została skorygowana tylko raz, w październiku

Nie ma się co dziwić, że oferty opracowane wiosną często są niższe bądź równe cenom w okresie trwania promocji zimowej gdyż jesienią prawie wszystkie fabryki dokonują korekty cen po podwyżkach jakie miały miejsce przez cały rok od dostawców komponentów do produkcji

Oczekiwanie na zimowe promocje moim zdaniem to nieporozumienie.