andre13 30.11.2016 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 Cześć,Mógłby mi ktos powiedziec jak zakręcić taki zawór?https://www.leroymerlin.pl/hydraulika/akcesoria-doprowadzenia-wody/zawory/kurek-katowy-1-2-3-8-equation,p335894,l562.html Nie kręci się ani w jedną ani w drugą stronę. Myślałem o odkręceniu tej śrubki co jest przy pokrętle, ale wole się najpierw upewnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 30.11.2016 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 (edytowane) Jak się nie poddaje w żadną stronę to jest zablokowany wewnątrz poprzez kamień. Jeżeli natomiast się kręci pokrętłem a nie zamyka dopływu to ukręcone pokrętło ( pewnie plastykowe) i w tym wypadku można zdjąć to pokrętło wykręcając ,, tą śrubkę,, szunąć do siebie samo pokrętło i zadziałać na głowicę np. małym kluczem hydraulicznym ale to w większości wypadków kończy się urwaniem więc wyciek itd. Na wszelki wypadek zakup np na linkowanej przez Ciebie stronie nowy zaworek i wtedy po zakręceniu wody ( dopływu) możesz rozpoczynać zabawę. Pamiętaj o uszczelnieniu gwintu np. taśma teflonowa itp. Powodzenia. Pamiętaj niektóre z takich zaworków mają położenia tylko 90 stopni. Edytowane 30 Listopada 2016 przez wiesiek6308 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts