yaro137 30.11.2016 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 Trafiłem na 2 firmy i dwie różne opinie. Garaż jest 2-stanowiskowy. Ma być 1% spadek do środka po obu stronach do spustu liniowego. Jeden instalator twierdzi, że najlepiej osobna nitka na całą powierzchnię danego spadku pod każde auto. Drugi twierdzi, że przy podłogówce spadek zrobić nie po całości, ale tylko po środku, tak żeby tam gdzie podłogówka było płasko i dać gęściej przy bramie. Jakie są Wasze doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 30.11.2016 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 Jaką grubość wylewki planujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogerjank 21.01.2017 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 A dlaczego w ogóle chcesz robić podłogówke w garażu? Ja mam w garażu tylko dwa grzejniki ale i te rzadko są włączane. Mam dobrze ocieploną ścianę między garażem a domem (garaż jest jakby dobudówką zespoloną z domem) i nie mam żadnych problemów z efektywnym ogrzaniem domu. Rozważ czy na pewno warto inwestować nie tylko w podłogówkę ale i później w ogrzewanie tego pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wybuduję czy nie 22.01.2017 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Borykałem się niedawno z tym samym problemem. Dostałem dobrą podpowiedź od kolegi fotohobby z forum.Najlepiej będzie nie inwestować w ogrzewanie garażu, a resztę domu odizolować termicznie. Na ściany możesz dać np. 10 cm od wewnątrz styro, aby odizolować strefę mieszkalną od garażu. To samo na sufit od wewnątrz jeśli góra budynku będzie podlegała zamieszkaniu. A w garażu i tak nigdy poniżej 0 stopni Ci nie spadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 22.01.2017 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Ja się wciąż waham co zrobić z garażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redblack 22.01.2017 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Borykałem się niedawno z tym samym problemem. Dostałem dobrą podpowiedź od kolegi fotohobby z forum. Najlepiej będzie nie inwestować w ogrzewanie garażu, a resztę domu odizolować termicznie. Na ściany możesz dać np. 10 cm od wewnątrz styro, aby odizolować strefę mieszkalną od garażu. To samo na sufit od wewnątrz jeśli góra budynku będzie podlegała zamieszkaniu. A w garażu i tak nigdy poniżej 0 stopni Ci nie spadnie. Czy chcesz powiedzieć, że w ocieplonym nieogrzewanym budynku/pomieszczeniu (np. garażu) temperatura nigdy nie spadnie poniżej 0? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielw 22.01.2017 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 U mnie spada poniżej 0.W tym roku tylko raz, podczas tych mrozów styczniowych gdy za dnia było - 14 a w nocy - 22. W garażu było - 2. Posadzka przy bramie garażowej pewnie była nieco chłodniejsza.Ale ja mam ocieplenie też pod posadzką, sądzę że gdyby nie było tego ocieplenia temp. w garażu nie spadłaby poniżej 0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 23.01.2017 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Ja wstawiam jeden mały grzejnik dla złamania temperatury gdyby była taka potrzeba. Na ścianę dzielącą dom od garażu oraz sufit będzie 10 cm styro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wybuduję czy nie 24.01.2017 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Czy chcesz powiedzieć, że w ocieplonym nieogrzewanym budynku/pomieszczeniu (np. garażu) temperatura nigdy nie spadnie poniżej 0? Sądzę, że nie spadnie. Ciepło z gruntu powinno zapewnić temperaturę powyżej 0.Przykład u kolegi danielw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts