hi5 01.12.2016 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 Witam, to mój pierwszy post na forum i dotyczy rzeczy nad którą aktualnie pracuję, czyli lakierowanie (za moment ) wycyklinowanej, ok. 100 letniej podłogi w kamienicy. Pytanie nie dotyczy samego lakierowania, takiego klasycznego, tylko zrobienia wzoru pod lakierem, coś na kształt intarsji stosowanej w meblach. Aby dokładniej wyjaśnić ideę planu mojej żony przesyłam link do fotografii poglądowej. Gdyby kiedyś ktoś, robił coś podobnego w tym temacie to prosiłbym o radę. Nie wiem czy oklejając (tworząc szablon) taśmą malarską bejca lub lakierobejca??? nie "rozleje się" delikatnie w strukturze drewna i nie pozwoli na utrzymanie ostrej krawędzi wzoru o innym kolorze. Czy docelowa warstwa lakieru (chemoutwrdzalny półmat) nie zniweczy wcześniejszych działań (ów wzór) nawet gdyby się udały?? Jaka kolejność i czym to zrobić) Trochę to pogmatwane i zawiłe, ale mam nadzieję że mój wywód będzie jednak jasny. Czekam na odzew i pozdrawiam wszystkich czytających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts