falek56 01.12.2016 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 W domku letniskowym położyłem płytki tylko pod kabinę prysznicową, teraz musze zafugowac i moje pytanie czy musze dwie ściany na raz czy mogę pierw lewa później prawa,bo boje się ze nie zdążę dwóch za jednym razem?Fuga mapei elastyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 01.12.2016 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 możesz, tylko dokładnie odmierz proporcje fugi i wody, bo jakbys bardzo przesadził z wodą w drugim podejściu (drugiej scianie) to barwa może być delikatnie inna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
falek56 01.12.2016 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 A pozniej na łączeniu jednej z drugą nie będzie woda przechodzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 01.12.2016 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 jedziesz od rogu do krańca kabiny jedna sciana, potem druga, i podloga, w naroża silikon w kolorze fugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
falek56 02.12.2016 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 Ok w naroza silikon czy fuga, bo w domu fachowcy zrobili mi fuge, fajnie to wygląda i nic się z tym nie dzieje a silikon po jakimś czasie pewnie trzeba wymienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 02.12.2016 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 Jeżeli płytki są idealnie spasowane w narożu to fuga może być, ale osobiście nigdy nie widziałem idealnej kraweędzi we wewnętrznym narożu, zwykle daje się silikon, lub fuga i na nią silikon. no po jakims tam czasie - kilku latach może będzie potrzeba go wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 02.12.2016 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 W narożniki silikon a nie fugi nieraz się spotkałem ze na połączeniu podłogi ze ścianami popekaly płytki bo było zrobione fuga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mietek440 03.12.2016 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 Nie wspomniałeś nic ani moi poprzednicy nie zapytali czy masz tam jakąś hydroizolację , jeżeli nie to spaprałeś sprawę , same płytki + fuga nie zagwarantują szczelności . Kwestia czasu i wszystko odpadnie , posadzka oczywiście również będzie nasiąkać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 03.12.2016 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 Hydroizolacja - folia w płynie wskazana, choć lata temu nie dawali i było, ale teraz obowiązkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 03.12.2016 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 W tym przypadku to akurat folia wskazana ale wszędzie walą folie w płynie np.łazienka z wanną i każą smarować całą podłogę z wywinieciem na ściany bo niby w razie awari woda nie zaleje sąsiada czy nie zamoczy sufitu a jesli będzie awaria to woda nawet się nie styknie z folią a pójdzie na resztę domu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mietek440 03.12.2016 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 Kiedyś dawali papę, jak również dzisiaj budując nowy dom, tyle że teraz termozgrzewalną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 03.12.2016 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 Kiedyś dawali papę, jak również dzisiaj budując nowy dom, tyle że teraz termozgrzewalną. Gdzie tą papę dawali kiedyś , na ściany? Gdzie to widziałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mietek440 03.12.2016 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 Nie doczytałem chodziło mi o posadzkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts