kokoszno 02.12.2016 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 3 tygodnie temu wyszła od nas ekipa od wykończenia. Wczoraj chciałem poprawić po nich listwy przypodłogowe i jak delikatnie odkleiłem listwę, to oderwała ona duży placek farby ze ściany (zdjęcia załączone). W szczelinie od góry pomiędzy ścianą, a listwą był też pomalowany akryl. Rozumiem, że firma odwaliła fuszerkę i nie zagruntowała ściany... ? Jak mogę to najlepiej poprawić? Oderwać placki farby do momentu gdzie będzie się trzymać, wyrównać masą szpachlową i pomalować drugi raz? Warstwa farby ma ok. 1 mm grubości :/ , a malowane było Fluggerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 02.12.2016 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 Zrywaj tyle ile odpada, szpachluj, zagruntuj i maluj całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 02.12.2016 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 szpachla niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokoszno 02.12.2016 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 Ok dzięki, rozumiem że mogę dojść do punktu gdzie farba się trzyma (nie muszę skrobać całej ściany)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 02.12.2016 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 Ja bym przeszpachlował tyle co odpadło a nie zrywał więcej. Jak zerwiesz więcej sam już tego nie przeszpachlujesz tak by śladu nie było. A teraz bez problemu jeszcze dasz radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 02.12.2016 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 luźne wywal, szpachla i maluj, możesz zagruntować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 02.12.2016 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 Albo robisz na nowo, bo ewidentnie brakowało poważnego zagruntowania podłoża, albo zostawiasz, nie zrywasz więcej, to malowanie się będzie trzymać na ścianie latami, chyba, że ktoś przyklei coś taśmą klejąca i potem odklei ... Wgłębienia wyrównaj gotową szpachlą - taką do zaprawek malarskich i przetrzyj kostką ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts