AlsaDec 03.12.2016 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 Witam, mam pytanie dotyczące podkładu pod panele o grubości 12mm. Mieszkanie do zrobienia w nowym budownictwie, podłoga równa, sprawdzana z poziomicą, bo znajomi przy kupnie mieszkań czasami się nacinali na bombę (leje i nierówności). Kupiłem już panele, muszę jeszcze wybrać pod nie jakiś podkład. Z racji tego, że będzie tam ogrzewanie podłogowe zastanawiam się nad matami kwarcowymi. Znalazłem gdzieś informacje o firmie Selit. Ktoś miał z nią styczność, jak się sprawuje? I teraz najwazniejsze pytanie, czy pod panele 12mm lepiej będzie położyć 2mm czy 3mm podkładu (w takich konfiguracjach są maty firmy Selit właśnie)? Czy 3mm będzie tak samo dobrze oddawać ciepło czy może lepsza do tego będzie chudsza - 2mm? Czy może jest jakaś firma która jest według was lepsza? Zależy mi na wyciszeniu podłogi i dobrym przewodnictwie ciepła. Może jest coś jeszcze lepszego niż maty kwarcowe? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts