massi 03.12.2016 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 Witam. Pytanie moze i beznadziejne ale nie daje mi spokoju. W warunkach zabudowy na działce która chciałbym zakupić pisze : ". Na terenach, o których mowa w ust. 1 ustala się następujące zasady kształtowania zabudowy oraz wskaźniki zagospodarowania terenu : 1) sposób realizacji zabudowy usługowej jako wbudowanej w zabudowę mieszkaniową 2) wskaźnik powierzchni zabudowy - do 50% 3) intensywność zabudowy - od 0,02 do 0,8 4) minimalny udział procentowy powierzchni biologicznie czynnej - 20% 5) należy zapewnić miejsca do parkowania lub garażowania – min. 1 miejsce parkingowe na mieszkanie na terenie nieruchomości (wliczając w to garaż) lub 1 miejsca na 50m2 powierzchni użytkowej pod usługi w budynku 6) realizacja garaży jako wolnostojące lub wbudowane w zabudowę mieszkaniową 7) sposób realizacji parkingów w ramach realizacji przeznaczenia podstawowego dopuszcza się realizację zabudowy w granicy działki. 4. Na terenach, o których mowa w ust. 1, w zakresie warunków zabudowy i gabarytów budynków zabudowy mieszkaniowej obowiązują: 1) ilość kondygnacji budynków do 2 kondygnacji nadziemnych 2) wysokość budynku mierzona do kalenicy 8 m 3) dachy strome dwuspadowe 4) kalenica prostopadła lub równoległa do osi drogi lub granic działki 5) pokrycie dachów dachówką bądź materiałem podobnym 6) szerokość elewacji frontowej do 12 m 6) szerokość elewacji frontowej dla budynku z wbudowanymi garażami do 16 m 7) linia zabudowy obowiązująca 4 m od linii rozgraniczającej drogi 1gyW, 5jhgDL, 6765Kff - wyznaczona graficznie. 5. Na terenach, o których mowa w ust. 1, w zakresie warunków zabudowy i gabarytów budynków garaży obowiązują: 1) ilość kondygnacji do 1 kondygnacji nadziemnej 2) dach płaski lub stromy dwuspadowy 3) wysokość budynku do 5 m mierzona do stropu przy dachu płaskim lub kalenicy przy dachu stromym 4) kalenica prostopadła lub równoległa do osi drogi." Bardzo podoba mi sie ten projekt domu http://projekty.muratordom.pl/projekt_wariantowy,2453,0,0.htm Czy bede mogl go wybudować na tej działce ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redd 03.12.2016 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 Bardzo podoba mi sie ten projekt domu http://projekty.muratordom.pl/projekt_wariantowy,2453,0,0.htm Czy bede mogl go wybudować na tej działce ???Niestety nie, bo z pewnością nie ma on dachu dwuspadowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
massi 03.12.2016 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 A czy istnieje jakas szansa aby go tam wybudowac ? Mozna gdzies jakies pozwolenie na to uzyskac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 03.12.2016 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 Odstąpienie od warunków zabudowy i MPZT graniczy z cudem i wątpię by się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redd 03.12.2016 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 Zmianą planu miejscowego. Ale to procedura długa i w przypadku małych inwestycji najczęściej skazana na niepowodzenie. Zdecydowanie lepiej szukać projektu spełniającego zapisy planu, lub zlecić projekt indywidualny, jeżeli z tego, który wybrałeś, najbardziej odpowiada Ci układ funkcjonalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 03.12.2016 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 - poszukaj innego projektu spełniającego Warunki Zabudowy lub zleć opracowanie projektu indywidualnego ( poprzedzonego analizą Warunków Zabudowy lub zapisów Planu Miejscowego ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
massi 04.12.2016 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 No ja nie moge. Podoba mi sie ten projekt, w ogóle podobają mi się dachy 4 spadowe. I powiedzcie mi, że w Polsce mamy wolność. Na każdym kroku jest coś narzucane. Chce kupić piękną działe i wybudować wymarzony dom ale nie, bo ktoś sobie pierdnął że tam nie będzie takich domów. Kochana wolność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 04.12.2016 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Nie jesteś jedyny, ja też mam ten sam problem, spełniłem wszystkie wymogi MPZP ... oprócz jednego koloru dachu zamiast czerwonego chcę grafitowy i co nie wolno mi mimo że to mój dach moje pieniądze, moja działka to nie będę spójny z otoczeniem (które de facto miało gdzieś założenia planu) i będę raził w oczy sąsiadów z wyższym od mojego poczuciem estetyki. To dopiero wolność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiśYogi 04.12.2016 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Podoba mi sie ten projekt, w ogóle podobają mi się dachy 4 spadowe. I powiedzcie mi, że w Polsce mamy wolność. Na każdym kroku jest coś narzucane. Idź do urzędu z wydrukiem i grzecznie(!) zapytaj, gdzie możesz postawić taki dom. Tak chyba będzie najprościej, działki jeszcze nie kupiłeś. Jak będziesz pytał normalnie, to może nawet będą wiedzieć, kto sprzedaje działki i w jakich cenach? Domek fajny, warto nie odpuszczać, bo potem będziesz żałował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts