lukaszo11 04.12.2016 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 witajcie, radze się tutaj - gdyz pewnie jest duzo ekspertów od izolacji. Posiadam w salonie koze - z dolotem powietrza z zewnatrz. Niestety - dom nie nowy zatem nie zrobilem dolotu powietrza rura pod chudziakiem. Koza stoi przy ścianie wewnetrznej ok 2,5 m od sciany zewnetrznej przez ktora przepusciłem kanał płaski (pcv) z dolotem powietrza do kominka. Dolot leci w półce pod koza - zrobiłem ją na dwie cegły - aby koza stala wyzej i pod nią wchodzil kanał z dolotem powietrza. Pierwsze ozizolowałem cały kanał od sciany po wejscie do kozy - wełna Jednak po 2 dniach spod kozy kapała woda - a wełna była cała mokra na pionowym przyłączu do kozy. ( na poziomym nie patrzyłem bo dostęp słaby ) Zdjąłem wełnę za radą producenta z odcinka przyłącza pionowego. ( podobno nie wolno go izolowac gdyz robi sie termos ) Było ciut lepiej - nie rosiała koza - ale odizolowany odcinek i tak rosiał. Zaglądłem zatem na odcinek pod półką ( takze zaizolowany ) - wełna mokra... Sciągłem całość izolacji - dzis na macanego - wyczułem ,że jednak kanał jest wilgony (poziomy ) Co robić ? Jeszcze raz zaizolowac ten odcinek poziomy ? Może zrobić w innaczej - zaizolować odnicnek poziomy z kolankiem a pionowy zostawic wg zalecen producenta? Poradzcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts