R.P. 04.12.2016 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Witam, mam problem z regulacją pieca SAS ECO GRO, w popielniku cały czas są spieki mimo zmian w parametrach i ciągłych obserwacji pieca i jego pracy. Obecne ustawienia:Temp. zadana 50 st.czas podawania: 8 sek.przerwa podawania: 60 sek.siła nadmuchu: 20 %praca podtrzymania: 30 minutwentylator w podtrzymaniu; czas pracy-45 sek., czas przerwy-15 minut. Od czego zacząć regulację ?Do tej pory zmieniałem jedynie czas podawania, siłę nadmuchu i przerwę podawania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek6 04.12.2016 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Jaką masz spiekalność węgla ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
R.P. 04.12.2016 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 (edytowane) edit: nie potrafię ustalić spiekalności - eko kupiony na składzie Edytowane 4 Grudnia 2016 przez R.P. zła odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek6 04.12.2016 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Dowiedz się na składzie. Masz najprostszy palnik który wymaga węgla o niskiej spiekalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
R.P. 04.12.2016 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Jaką masz spiekalność węgla ? Nie dowiem się już niestety, to było kupowane w lipcu. Przyjmijmy że jest niska spiekalność, co więc z ustawieniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek6 04.12.2016 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 I już ten skład zlikwidowali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
R.P. 04.12.2016 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 (edytowane) skład istnieje,zakup nie był robiony przeze mnie może ominiemy temat składu ? ustawiłem takie parametry: czas podawania: 10 sek przerwa podawania: 65 sek siła nadmuchu: 30% praca podtrzymania: 60 sek przerwa podtrzymania: 15 minut wentylator w podtrzymaniu: czas pracy-45 sek, czas przerwy-10 min. - po chwili na tych ustawieniach piec sie wyłączył, wyskoczyła informacja o zbyt dużej temepraturze mosfet Edytowane 4 Grudnia 2016 przez R.P. błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
R.P. 24.12.2016 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2016 Aktualizuję obecne ustawienia.Nadal w popielniku spiekliny i duże zużycie na dobę. Czas podawania - 15 s.Przerwa podawania - 65 s.Siła nadmuchu: 30%Praca podtrzymania: 15 s.Przerwa podtrzymania: 18 minutWentylator w podtrzymaniu: czas pracy - 35 sek, czas przerwy - 10 minut.Osłona wentylatora odsłonięta na ok 30% Proszę o podpowiedzi co skorygować i gdzie popełniłem błąd w ustawieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts