czp01 04.12.2016 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 (edytowane) Potrzebuję fachowca albo szaleńca który naprawi mi ( albo zepsuje) moją pralkę : BOSCH MAXH 7 for Kids - numer seryjny WAE2047KPL/02 FD 8908 600369 Pralka ma parę lat i nic jej fizycznie nie jest i się nie psuje ale ma jedną podstawową wadę (BIERZE ZA MAŁO WODY). Pralka owszem pierze ale w wyobrażeniu wody a ja chcę aby prała w wodzie. Żona jest alergikiem i musi mieć pranie porządnie wyprane i wypłukane. Pralka ta nie ma hydro-statu ( jak starsze pralki) to nie można normalnie poziomu wody przestawić. Serwis twierdzi, że nowe pralki tak mają bo jest ogólna tendencja taka aby były super ECO itp. itd. a więc brały mało wody (serwis się poddał ). Potrzebuję więc FACHOWCA który zwiększy mi w pralce poziom wody ( tak ogólnie o około 30 - 40 %). Pralka po okresie gwarancji to można ją nawet w tym celu zepsuć czy też przeprogramować jak ktoś potrafi. Zapłacę i jeszcze coś dorzucę. POMOCY !!!!!!!!! Edytowane 4 Grudnia 2016 przez czp01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 09.12.2016 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2016 No może znajdzie się jakiś specjalista i przeprogramuje mi tą pralkę ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 27.08.2017 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2017 Temat ciągle aktualny - może ktoś coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.08.2017 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2017 Problem ciekawy...Znalazłem opis tej pralki."System automatyki wagowej, który posiada pralka optymalizuje zużycie wody i energii w zależności od wielkości wsadu. System rozpoznaje wielkość wsadu i dopasowuje do niego czas prania. Dzięki systemowi przy mniejszym załadunku pranie trwa krócej przy mniejszym zużyciu wody i jest mniej energochłonne."oraz"W celu bardzo dokładnego wypłukania z pranej odzieży resztek detergentu pralka WAE2049KPL jest wyposażona w opcję Płukanie Ekstra Kids. W ramach tej opcji pralka pobiera dodatkowo 2 l wody do płukania. Opcja ta jest bardzo użyteczna przy praniu odzieży dziecięcej, alergików czy osób mających wrażliwą skórę." Podejrzewam, że pobiera nie dwa dodatkowe litry a KILOGRAMY.(dla wody to jest to samo) Trzeba albo ją przeprogramować, albo popsuć jej te wagę, która dobiera sobie wodę.Chyba dobrze by było popytać na elektrodzie w dziale AGD.Tam są niesamowici magicy od sprzętu. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 27.08.2017 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2017 Znając życie ta "waga" to jakiś potencjometr sterowany dzwigienką przyczepioną do bębna pralki. Jak by go trochę obrócić w odpowiednią stronę albo w szeregu dorzucić kilka omów to zawyżał by wagę i "lał" więcej wody. No ale przyznaję że strzelam, nie znam się na AGD, natomiast we wszystkich samochodach z regulacją prześwitu pomiar jest oparty o potencjometry właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 17.09.2017 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2017 (edytowane) Zapytam na elektrodzie - może ktoś coś http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=16704098#16704098 Edytowane 17 Września 2017 przez czp01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts