Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Potrzebuję fachowca albo szaleńca który naprawi mi ( albo zepsuje) moją pralkę :

BOSCH MAXH 7 for Kids - numer seryjny WAE2047KPL/02 FD 8908 600369

IMG_20161204_124307028.jpg

Pralka ma parę lat i nic jej fizycznie nie jest i się nie psuje ale ma jedną podstawową wadę

(BIERZE ZA MAŁO WODY).

Pralka owszem pierze ale w wyobrażeniu wody a ja chcę aby prała w wodzie.

Żona jest alergikiem i musi mieć pranie porządnie wyprane i wypłukane.

Pralka ta nie ma hydro-statu ( jak starsze pralki) to nie można normalnie poziomu wody przestawić.

Serwis twierdzi, że nowe pralki tak mają bo jest ogólna tendencja taka aby były super ECO itp. itd. a więc brały mało wody (serwis się poddał ).

Potrzebuję więc FACHOWCA który zwiększy mi w pralce poziom wody ( tak ogólnie o około 30 - 40 %). Pralka po okresie gwarancji to można ją nawet w tym celu zepsuć czy też przeprogramować jak ktoś potrafi.

Zapłacę i jeszcze coś dorzucę.

POMOCY !!!!!!!!!

Edytowane przez czp01
https://forum.murator.pl/topic/224785-pralka-bosch-maxx-7-zap%C5%82ace/

• 8 months później...

Problem ciekawy...

Znalazłem opis tej pralki.

"System automatyki wagowej, który posiada pralka optymalizuje zużycie wody i energii w zależności od wielkości wsadu. System rozpoznaje wielkość wsadu i dopasowuje do niego czas prania. Dzięki systemowi przy mniejszym załadunku pranie trwa krócej przy mniejszym zużyciu wody i jest mniej energochłonne."

oraz

"W celu bardzo dokładnego wypłukania z pranej odzieży resztek detergentu pralka WAE2049KPL jest wyposażona w opcję Płukanie Ekstra Kids. W ramach tej opcji pralka pobiera dodatkowo 2 l wody do płukania. Opcja ta jest bardzo użyteczna przy praniu odzieży dziecięcej, alergików czy osób mających wrażliwą skórę."

Podejrzewam, że pobiera nie dwa dodatkowe litry a KILOGRAMY.

(dla wody to jest to samo)

Trzeba albo ją przeprogramować, albo popsuć jej te wagę, która dobiera sobie wodę.

Chyba dobrze by było popytać na elektrodzie w dziale AGD.

Tam są niesamowici magicy od sprzętu.

Adam M.

https://forum.murator.pl/topic/224785-pralka-bosch-maxx-7-zap%C5%82ace/#findComment-7393310

Znając życie ta "waga" to jakiś potencjometr sterowany dzwigienką przyczepioną do bębna pralki. Jak by go trochę obrócić w odpowiednią stronę albo w szeregu dorzucić kilka omów to zawyżał by wagę i "lał" więcej wody. No ale przyznaję że strzelam, nie znam się na AGD, natomiast we wszystkich samochodach z regulacją prześwitu pomiar jest oparty o potencjometry właśnie.
https://forum.murator.pl/topic/224785-pralka-bosch-maxx-7-zap%C5%82ace/#findComment-7393398

• 3 weeks później...