Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Zielonej - KOMENTARZE

Recommended Posts

• Odpowiedzi 827
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Wiesz co, przeczytałem o twoich przebojach ze stropem i już zaczynam się bać, jakby u mnie tak się zaczęło dziać to pewnie bym już leżał sztywny, a nawet jeśli nie to pewnie długo bałbym się wejść na taki trop, jednak płyta żerańska ma swoje dobre strony :smile:

pozdrawiam

Sorry Zielona, ale jak przeczytałem to co napisałaś to zobaczyłem oczami wyobraźni siebie w takiej sytuacji i kolana podmna sie ugieły. Na szczęscie to tylko chwilowa reakcja.

Wierze że wszystko będzie dobrze i będziesz miała super strop, w końcu jak sama napisałaś wszystko było przygotowane wzorcowo.

A zeby podnieść cię na duchu to chętnie ofiarowałbym się na osobę która będzie testować ten strop, ale niestety dzieli nas jakies 600 km. Głowa do góry napewno będzie dobrze

pozdrawiam

• 4 weeks później...

Ja się nauczyłem (już dawno temu), że warcholstwo popłaca.

Ludzie grzeczni i kulturalni u "majstrów" nie mają poważania. Za to jak wyjaśnisz majstrowi co o nim myślisz, gdzie masz jego pozostałe budowy i z czego mu zrobisz jesień średniowiecza, to możesz być pewna, że prędzej nawali u kogoś innego niż u ciebie.

Nnnnooo..... to już sami powinniście wiedzieć ;o)

Generalnie jest wiele odmian tego zabiegu, a najbardziej popularny dotyczy tego miejsca w którym plecy przechodza w nogi.

Podobno jest to bolesne, ale skutecznie i trwale zniechęca pacjenta do robienia rzeczy niemiłych zespołowi operacyjnemu.

Hueh...hueh... hueh...

Niestety warcholstwa nauczyś się nie da - to trzeba mieć we krwi.

Można wprawdzie zafundowac sobie kurs asertywności - ale asertywność to jak "penis - taki miastowy ch... ino gintki" (definicja jednej góralki ze starego dowcipu :wink:)

Zresztą twoja przygoda wybitnie ukazuje przewagę warcholstwa nad wyrafinowanem i inteligencją ;o)

PS. Pozdrów dzieciaki - w przyszłym roku będziesz mogła zorganizować wielki kinderbal w ogrodzie :smile:

Hej Jasiu

Święte słowa ... trochę się uczę od forumowiczów – ale jak widzisz nie zawsze mi wychodzi.

Kinderbal ma być w niedzielę i o ile pogoda dopisze to będzie w ogrodzie teściów.

Boże broń biedny trawnik i drzewka teściów przed totalną zagładą jaka nadciąga w postaci 6 jeszcze nie nastolatków.

Opal

Dzieciaczki dziękują za buziaczki.

Okna są krakowskiej firmy REN-POL z siedzibą w Wieliczce.

Dość długo wybieraliśmy, zastanawialiśmy się, oglądaliśmy różnych firm. Ta firma produkuje z tego co się dowiedziałam miesięcznie zestawy okien do 6-10 domów (tylko!), za to każde zamówienie nawet najbardziej niestandardowe jest liczone w standardowych cenach za m3.

W standardzie wykonania jest:

1. Drewno klejone selekcjonowane MAHOŃ MERANTI RED lub sosna

2. Okucia ROTO CENTRO 101

3. Szyba niskoemisyjna K 1,1 (PILKINGTON)

4. Mikrowentylacja ROTO

5. Blokada błędnego położenia klamki ROTO

6. Uszczelka wrębowa Q-lon (SCHLEGEN)

7. Szczeliwa przyszybowe ELASTOSIL (WACER)

8. Malowanie 3-krotnie metodą hydrodynamiczną WAGNER lakierami lazurowymi SIKKENS

Stolarka 4 letnia gwarancja.

Widzieliśmy zamontowane okna tej firmy w dwóch domach (użytkowanie ok. 2 lata) wszystko jak najbardziej w porządku.

Pozdrawiam

Zielona

• 4 weeks później...

Przypomniało mi się po Twoim wpisie jak ja brałem kredyt. Facio z banku był jak stał stan zerowy i troche murów: ok. 6 kwietnia. 10 lipca poprosiłem go na inspekcję: dom był na wykończeniu układano podłogi i zwożono właśnie drzwi wewn. Spóźniłem się. Zastałem faceta z rozdziawioną gębą nerwowo wypytujacego robotników czy dobrze trafił. Uspokoiłem go i wsadziłem do auta machając na pozegnanie ale z dużą obawa o jego psychikę :grin: Kredyt oczywiście wypłacono bez problemu...

Trzymaj się i powodzenia. Śledze z zainteresowaniem Twoje boje.