i_ska 06.06.2006 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Zielona nie torturuj tymi zdjęciami błagam ogród jak z katalogu podziwiam i zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubolotek 06.06.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Zielona ciesze sie ze odzyskaliscie pare swoich rzeczy , i wlasnie zobaczylam zdjecia twojego ogrodu, pieknie:) to juz drugi ogród do podgladania, pierwszy to Toli:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 06.06.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Zielona tak się cieszę, że znów jesteś i wklejasz zdjęcia Ponownie mogę cieszyć oczy harmonią Twego ogrodu. Dom jest tak pięknie wkomponowany w otoczenie starszych drzew i tej całej zieleni, którą stworzyłaś. Rośnie, żyje. Winobluszcz pięknie oplata kratkę na tarasie, lampy ogrodowe wtopiły się już w płożące iglaki, widzę nową pergolę, pięknie wykonana...i te meble ogrodowe, cudeńko. Nie mówiąc o kolorze kostki brukowej, nasz lokalny producent nie robił tego koloru, bardzo żałuję. Jest tak naturalny i pięknie komponuje się i z trawnikiem, rabatami, meblami i wreszcie kolorystyką domu. Wklejaj zdjęcia, to prawdziwa uczta dla naszych oczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 07.06.2006 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Zielona Ze spraw budowlanych: dom macie ocieplony wełną 15+5 - nas straszą, że obecnie standardem jest co najmniej 30cm ocieplenia.. Jak oceniasz - te 20 cm wystarczy, czy jednak nadbić krokwie i położyć dodatkowe 10cm? Zrozumiałam, że do komina od kominka nie wkładaliście żadnego wkładu. Jak zachowuje się komin - w tym temacie znów słyszymy rady : wkładka niezbędna. Będę wdzięczna za odpowiedzi. Cieplutko pozdrawiam adaman Dom mamy z porothermu P+W 38 na ciepłej zaprawie a poddasze wełną, tak jak napisałaś 15+5 i nad poddaszem jest jeszcze nieocieplony strych. Przez 3 lata od zamieszkania nie było żadnych problemów typu: przemarzanie. A w kominku mamy wkład Supra Temporis D z rozprowadzaniem grawitacyjnym ciepła. Nie zdecydowałabym się na kominek otwarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 07.06.2006 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Dzięki wszystkim za miłe słowa. Na zdjęciach lepiej wygląda niż w rzeczywistości ... ale to już sztuka robienia zdjęć. Tola Twój ogród jest dla mnie inspiracją. Boję się sadzić rośliny bardziej wymagające jak azalie, rododendrony (2 już mi przemarzły) - więc bazuję na roślinach, które sprawdzają się na naszym piaszczystym terenie. Mam w planach jeszcze jedną rabatkę od lampki ogrodowej do lampki przy tarasie, ale od planów do realizacji ... Podziwiam jak u Ciebie wszystko szybko powstaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 09.06.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Zielona piekny jest ten Twój ogród Pamiętam ten malutki bluszcz przy tarasie a teraz prosze jaki dorosły pręzy się do słonka Szczerze gratuluje i oczywiścei zadroszczę kunsztu ogrodniczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 30.10.2006 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Witam.W tym roku zakończyliśmy budowę naszego Domku w Prymulkach. Mieszkamy od sierpnia ale ciągle jeszcze coś jest do roboty.Od wiosny zamierzam sie zabrać do "budowania" ogrodu wokół domu- działka 11 arów.Zaczęłam więc poszukiwania inspiracji, pomysłów, projektów i wykonań ogrodów i..... i szybko trafiłam na twójt ogród. Zielona- MASZ PRZEPIĘKNY, PRZECUDNY, WYJĄTKOWY OGRÓD.Taki ogród jak twój to moje marzenie.Jestem pełna podziwu dla twojego zmysłu ogrodowego- widać, że masz do tego serce.Przyznam, że mamy zbliżone gusty jeśli chodzi o ogrody.Czy twój ogród został zaprojektowany przez specjalistę, czy też wszystko jest zasługą twojej wyobraźni?Czy korzystałaś z jakichś wydawnictw, czasopism, itp. Od czego zacząć?PozdrawiamEmila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 02.11.2006 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Dzięki emilag Mój ogród powstaje metodą prób i błędów (moich błędów), nazywam go ogród wędrujący, bo ciągle coś przesadzam.Więcej jest tutaj http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=72902&postdays=0&postorder=asc&start=0Często kupuję czasopisma o tematyce ogrodniczej, podpatruję niektóre kombinacje roślin, niektóre rozwiązania. Żeby czerpać z gotowych pomysłów, musisz mieć już jakąś swoją wizję ogrodu, kierunek - u mnie to był "ogród dla leniwych". Zacznij od wyznaczenia dominanta ogrodu, tzn. co zajmie główne miejsce. U mnie dominantem jest trawnik i wszystko się dzieje wokół trawnika. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 02.11.2006 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Dzięki za odpowiedź. Mam całą zimę, żeby wyłonić swoją wizję ogrodu. To dużo czasu, żeby poczytać, podpatrzeć, zaprojektować (a chcę to zrobić tak jak Ty, czyli samodzielnie). Twój ogród będzie dla mnie inspiracją i natchnieniem bo jest piękny i .... ja też jestem leniuchem. Serdecznie pozdrawiam- mam nadzieję, że raz poraz znajdziesz troszkę czasu na udzielenie porad i wyjaśnień "ogrodowych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpb1971 21.11.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Proszę "zagłosuj na plac zabaw" w Czarnochowicach. Jest bardzo zdewastowany, do widać na umieszczonych tam zdjęciach. Liczę na waszą pomoc. Hej Zielona, jak to miło znów popatrzeć na Twój piękny ogród i cały teren wokół domku. Głos oddany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 21.11.2006 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 zagłosowałam 2x pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 21.11.2006 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Dzięki dziewczynyMożna głosować raz dziennie.Minimum zostało zrobione, tzn. 50 głosów.Teraz mam cel : 500 głosówApetyt rośnie w miarę .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 21.11.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Dzięki dziewczyny Można głosować raz dziennie. Minimum zostało zrobione, tzn. 50 głosów. Teraz mam cel : 500 głosów Apetyt rośnie w miarę .... mam dwa adresy e-mail....damy rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 22.11.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 miło zielona Cie widzieć zagłosowałam 2x z dwóch adresów powodzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 22.11.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 To głosujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 23.11.2006 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 zagłosowałam dzisiaj też. Mam propozycję: może wrzuć ten link w inne, bardziej widoczne miejsce? i wyraźnie napisz że mozna głosować raz dziennie? warto powalczyć dla tych dzieciaków..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 23.11.2006 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Ja drugi raz mogę dopiero wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 21.12.2006 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Dużo zdrówka, szczęścia, pomyślności, wesołych i spokojnych Świąt Bożego narodzenia oraz spełnienia wszystkich marzeń i planów w 2007 roku - Tobie, Twojej rodzinie i przyjaciołomNeferka http://www.cardsdirect.com/images/christmascards/X3352_M.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 22.12.2006 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 WESOLYCH SWIąT I WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE W NOWYM ROKU!!!! http://images1.fotosik.pl/311/d95c0c8e5454242d.jpeg pozdrawiam serdecznie Sonika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 22.12.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Śniegu, miłości i mnóstwa pyszności!I jeszcze tego - czegoś niezapomnianego!WESOŁYCH ŚWIĄT! http://www.ekartki.pl/cards_files/0/971_ft_dec04msl10_t.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts