Jasiu 13.06.2003 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Teska - ale to już tylko "rzut beretem" - została ci hydraulika i wylewki i już jesteś na etapie malowania, kafelkowania, osadzania drzwi, itd... itp... Ja ostatnio wpadłem sobie do kilku salooonów łazienkow_kuchenno_kafelkowo_drzwiowo_kominkowo_i_co_tam_jeszcze i się przeraziłem. Do tej pory wybory były proste - góra dziesięc możliwości - ale wykończenwka to istny sajgon. Kafli setki, kibelków od metra, szafek kuchenny multum, farb całe zagony. Można na to stracić lata świetlne i jeszcze się nie zdecydować. Zielona: najbardziej zazdroszcze Ci porządku i czystości jakie już masz - my jesteśmy na tym etapie, ze le by się nie sprzątało to wszystko upaprane A Ty już możesz sprzątnąć łazieneczkę, zamknąć drzwi i do jutro powinno być tak samo BTW. Milusia ta łazienka dla dzieciaków - będą miały brzdące używanie w wanience Nasze chłopaki na wanne nie zasłużyły - na razie będą mieli tylko prysznic - bo prysznic służy do mycia, a wanna do zabawy PS. A kominek masz prima-sort. My jak na razie nie mamy żadnej koncepcji jak wykończyć nasz Na rustykalny nie mam ochoty, a na nowoczesny (jak Twój) nie mamy pomysłu. Zaczynamy powoli zauważać, że drzwi, kuchnia, kominek, kanapa i cała reszta tego bajzlu nie są osobnymi elementami tylko muszą jakoś ze sobą współgrać. To za dużo jak na mój biedny "ścisły" umysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 13.06.2003 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Zielona, to po prostu super! Juz niedlugo bedziesz mieszkac w swoim domku A gdyby inni byli tak regularni w uzupelnianiu dziennika jak Ty, to codziennie byloby duuuzo ciekawego do czytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 13.06.2003 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Teska, mbz – dzięki za ciepłe słowa. Jasiu – z tymi wyborami w wykończeniówce to masz rację. Oczopląs, burza mózgów, ciągłe nowe pomysły, co jeden to lepszy. Trzeba mieć przede wszystkim wizję całości, przynajmniej kolorystyczną. Przed godziną zero jest trochę nerwowo, ale zasada najważniejsza: JEŻELI COŚ JUŻ WYBRAŁEŚ I NIE DA SIĘ WYMIENIĆ, NIE ŻAŁUJ JAK ZOBACZYSZ COŚ ŁADNIEJSZEGO!!! Ja jestem bardzo praktyczna, więc czasami się to odbywa tak. Marek mówi: „... może w łazience jakieś półeczki przy lustrach ...”, ja na to „... żadnych otwartych półek, kto to będzie sprzątał ...” i zostały wszystkie rzeczy zamknięte w szafkach pod umywalkami, to samo w kuchni, żadnych rzeczy zbędnych na wierzchu. A apropos „porządku i czystości” to nie jest tak całkiem jak myślisz. Ciągle się okropnie kurzy, jeszcze jest mnóstwo kurzu budowlanego i przy tej pogodzie bardzo dużo wlatuje przez okna. A jeszcze jedno. Może nie uwierzycie, ale nie mam pojęcia jaki w końcu piec z zasobnikiem wybraliśmy VAILANT czy VIESSMAN. Zajął się tym Marek, ja stwierdziłam, że mi obojętne, więc on się skupił na piecach. Ja za to skupiłam się na wykładzinach, bo on stwierdził, że mu obojętne jakie będą. Nie da się wszystkiego razem konsultować. On załatwia instalacje, ja umawiam się ze stolarzem od schodów, itd. itp. I cud: odbywa się to wszystko bez zgrzytów, na razie jemu podobają się moje wybory, a mnie jego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 13.06.2003 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 bez zgrzytow - no to swietnie i oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.06.2003 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Tak, gdy przychodzi moment, kiedy już nie masz siły sprawdzać kto będzie producentem Twojego kotła, to niechybny znak, że siedzisz na walizkach . I NICZEGO nie żałować ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 26.06.2003 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Zielona, ofiary muszą być... Poważnie mówiąc, fantastycznie że juz mieszkacie - ale zadbaj teraz trochę o siebie . Wszystko na zdjęciach wygląda super! Gratulacje! Przed Wami teraz nowe wyzwania: pierwsze lato walki z własnym ogrodem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 26.06.2003 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Oj ty bidulko zdrowiej szybciej Zazdroszczę Ci, że już mieszkasz w nowym domu Właśnie oglądałąm zdjęcia. Gdzie kupiłaś takie ekstra mebelki do kuchni i jaki to kolor? Kominek jest extra Pokoje dla dzieci super Czy sami układaliście wykładziny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 26.06.2003 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Magmi, Maluszek - dzięki za ciepłe słowa. Meble do kuchni robił nam znajomy wg mojego projektu.Jest to drewno fornirowane, kolor olcha jasna.Wykładziny położyłam razem z moim ojcem, a kolana to mieliśmy jak po pielgrzymce na klęczkach do Częstochowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 26.06.2003 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Czy znajmowy robi mebelki tylko w małoposce czy może robi też na export Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 26.06.2003 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Raczej w małopolsce i okolicach. Czasami robi np. w Warszawie, ale raczej większe zamówienia, nie takie małe kuchenki jak moja.Sprzęt do zabudowy też miałam załatwiany po znajomościach (znajomi znajomych) czyt. po kosztach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 26.06.2003 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 To szkoda bo mebelki bardzo mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wioletta 26.06.2003 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Zielona domek cudny, w Środku jak w bajce.GRATULUJĘIIIIIIIIIII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wioletta 26.06.2003 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Zielona domek cudny, w Środku jak w bajce.GRATULUJĘIIIIIIIIIII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 26.06.2003 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Gratuluję i szczerze podziwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 26.06.2003 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Zielona - gratulacje !!!! Ja czekam z niecierpliwoscia na dzień kiedy będzie juz można zamieszkać w domku - oby tylko bez perypetii szpitalnych . Tobie zycze szybkiego powrotu do zdrowia i nieskończonej ilości miłych pogaduszek przy kominku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 27.06.2003 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2003 Dzięki wszystkim Dziś czuję się już lepiej, słońce pięknie świeci, dzisiaj ma być przewożona ostatnia partia mebli ze starego domu. A w pierwszej połowie sierpnia jadę z dzieciakami na wczasy nad jeziorko, mam nadzieję, że w końcu będą miały mamusię TYLKO dla siebie. A Marek w tym czasie będzie pilnował fachowców od parkietu i schodów. Super się wprowadzić w środku lata. A ogród leży odłogiem ... może po ogrodzeniu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyza 27.06.2003 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2003 Cześć Zielona! Widzę, że u Was też jutro przeprowadzka. My już dużo rzeczy przewieźliśmy, jutro meble (cóż za nazwa!) czyli stół, łóżka, parę krzeseł, cztery szafki kuchenne i trzy półeczki. Jak tam kocioł? U nas dzisiaj grzały już kaloryfery i leciałą ciepła woda z kranu. Ale też mieliśmy kłopoty z zaworkami, nie było gazu na kotle. Pozdrawiam serdecznie, idę pakować dalej. PS Od jutra przez bliżej nieokreśloną ilość czasu nie będę miała dostępu do internetu, ale TPsa dała nam nadzieję - dziś wytyczali słupy. Będzie telefon, nie wiadomo tylko, czy będzie SDI. Bo jak modem, to nie będę często zaglądać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 30.06.2003 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 Hej PyzaJa już jestem po PRZEPROWADZCE, co nie znaczy, że wszystkie rzeczy znalazły już swoje docelowe miejsce w nowym domu. Jeszcze parę pudeł (kurtki zimowe, buty, książki, itp) czeka na meble.Piec jeszcze nie działa, może we wtorek. Kąpiel to grzanie wody dla całej czwórki, ale nie jest źle. Gorzej gdybym się przeprowadziła w zimie i były takie jaja z piecem.Na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.06.2003 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 Gratulacje raz jeszcze. Kibicowałem od początku, więc chyba tym większa radość, że udało Ci się plan zrealizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 30.06.2003 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 Zielona - gratulacje. Jak widać z Twojego przykładu nie ma w życiu nic fajnego bez bólu. Efekt niesamowity - zazdroszczę. Też chciałbym umieścić takie fotki w dzienniku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts