Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Zielonej - KOMENTARZE

Recommended Posts

am

Dzięki

A fotki już niedługo umieścisz. Przecież przeprowadzka, jak chodzą słuchy, w sierpniu. :lol:

Dla nas ostatni tydzień był najgorszy. A to wcale nie koniec, a nam już troszeczkę brakuje sił, a i zapał po przeprowadzce jakby zmalał.

Mamy temat ogrodzenie: i jakoś nam nie idzie.

• Odpowiedzi 827
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zielona ale masz super dom! Jak ja ci zazdroszczę (ale w pozytywnym sensie)! Taki kominek ja też chcę mieć! I pomarańczowa łazienka i kuchnia też są super. Pokoje dzieci chyba też trochę zgapię. Ale masz fajnie! I Twój dziennik też jest fajny. Pozdrawiam serdecznie! Ivette

P.S. Teraz powinnaś się nazywać Pomarańczowa lub czerwona, bo z pewnością już w pełni dojrzałaś! :p :p :p

a więc udało się zrealizować plan....GRATULACJE !!

niech zawsze nad Twym domkiem świeci http://www.muller-godschalk.com/msnimages/sun.gif, czasem niech sie pojawi http://www.muller-godschalk.com/msnimages/®.gif, a ciemną nocką http://www.muller-godschalk.com/msnimages/(S).gif

zyczę samych wspaniałych dni w nowym domku i wytrwałości przy zakładaniu ogrodu, pozdrawiam

ivette

Dojrzała to ja chyba nigdy nie będę. Czasami ktoś się pyta coś o techologie budowlane, porównania materiałów, a ja umiem doradzić tylko w takich sprawach, z którymi bezpośrednio się zetknęłam, a i tak czy dokonałam właściwego wyboru to sprawa dyskusyjna. Ale go dokonałam. :lol:

Ivo

Dzięki za miłe słowa. Już niedługo (kiedy?) Ty będziesz mieszkać "na swoim", fajne uczucie, ale nie pamiętam kiedy ostatnio miałam chwilę wolną. :wink:

Zileona - plan był aby wprowadzić się na Boże Narodzenie 2003. I jest on tak naprawdę realny...gdyby oczywiscie nie pieniążki :-(

Na dzień dzisiejszy mamy już otynkowane i położone posadzki - jeszcze calosc ogrzewania z kotlownia i kominkiem uda się nam zrobić. Potem przydałoby sie jeszcze zrobic szambo (z "grubych" rzeczy), a dalej to wykończenie....ale kredyt sie skończył :-( nawet żeby wprowadzic się do bardzo surowego stanu, trzeba choc pomalowac, zrobic łazienkę i prowizoryczna kuchnie :-?

Miotamy się więc czy zrobic tyle ile sie da i w przyszłym roku dalej, czy na siłę się wprowadzac - w tym wypadku odpadła by na opłata za wynajęcie mieszkania.

I to by było na tyle o moich planach...

Twój dziennik był (i dalej jest :-))jednym z tych, które regularnie czytałam i cieszyłam się wraz z Tobą każdym następnym etapem :-)

Pewnie tak jak piszesz wolnych chwil brak - ale plan udał Ci się znakomicie - raz jeszcze gratuluję i pozdrawiam

Ivo

Powodzenia w realizacji planów.

U nas też będzie kanalizacja w najbliższej przyszłości (5 lat?) i dlatego nie zdecydowaliśmy się na oczyszczalnię tylko wybraliśmy szambo szczelne.

Ja na Twoim miejscu wchodziłabym w prowizorkę, ale "jestem w gorącej wodzie kąpana" i "spadły mi z nieba (ze sprzedaży starego domu)" pieniądze.

Kasiu - o schody warto zapytać tez w firmie na os. Złocień (po drodze do mnie po prawej za torami - wiesz chyba gdzie to?). Teraz dokłądnie nie pamiętam nazwy i adresu ,ale TAM może być tylko jedna taka firma. W razie czego poszukam namiarów w domu ui Ci prześlę.