Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Zielonej - KOMENTARZE

Recommended Posts

Cześć

Właśnie zaczynamy budowę domu o podobnych parametrach APS 99 na stonie archi-projekt.com.pl Czy możesz nam powiedzieć ile w sumie do tej pory wydałaś pieniędzy na budowę? Chociaż orientacyjne pozwoli nam to sporządzić nasz własny plan finansowy.

Pozdrawiamy i gratulujemy sukcesów!

Kasia i Jacek

• Odpowiedzi 827
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kasia i Jacek

"Do chwili obecnej wybudowanie domu (bez kosztów działki) kosztowało nas 250 tys. zł (z zabudową kuchni i pełnym wyposażeniem łazienek). Dojdzie to tego jeszcze ok. 7 tys. za parkiet i 7,5 tys. za schody. Nie zmieściliśmy się w zakładanym budżecie (zakładaliśmy 250 tys. z parkietem i schodami) ale myślę, że i tak nie jest źle.

Z poważniejszych inwestycji czeka nas jeszcze:

- ogrodzenie z bramą wjazdową,

- ogród + ścieżki i podjazd do garażu,

- gres na tarasie,

- ostateczny kolorowy tynk silikatowy,

- cokół z klinkieru. " - to fragment z dziennika (jak najbardziej aktualny)

A propos projektu APS 99; myślę, że z zewnątrz jest ładniejszy od projektu wg którego ja budowałam, ale kosztem pomieszczeń na górze

Np. strych w waszym projekcie ma ok. 9 m.kw. a u nas jest tam pomieszczenie 20 m.kw (dzięki dwuspadowemu dachowi),

Prześlę wam rzuty po przeróbkach i kosztorys do banku. Prześlijcie mi na priva swój adres mailowy

Teska

Poproś najbliższego dystrybutora wkładów SUPRA o przesłanie pocztą katalogu wkładów, lub nawet Pana Artura, wtedy będziesz znała wszystkie wymiary i szczegóły.

Temporis D popielnik ma, znajomi którzy mają kominek stwierdzili, że na "wkład jest odjazdowy", robi wrażenie dość duża szyba.

• 2 weeks później...

Zielona, właśnie obejrzałam zdjęcia....Jestem pod wrażeniem! Pokoje dziecinne są fantastyczne, łazienki, kuchnia, salon (dodałabym, nomen-omen....zielonego :wink: ), schody....Wow! Jak ja bym już tak chciała!! :p :p

Przepięknie! Niech Wam się dobrze mieszka. Dzieci masz cudne!

Jagna. Dzięki za miłe słowa. :lol:

Ani się obejrzysz jak będziesz kupować dywan do salonu. :lol:

A kolor zielony? Mam niewiele kwiatów, a podobają mi się, zwłaszcza juki - giganty. Mam nadzieję, że już niedługo zagoszczą w naszym domu.

Pewnie zaraz po firankach/zasłonach/żaluzjach/roletach.

Parę nowych zdjęć w moim albumie.

http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=5848&k=10&q=Zielona_Kasia&nxt=0