Zielona 25.08.2003 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 bediPrzesyłam namiary na parkieciarzy na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyza 02.09.2003 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Cześć Zielona! Cieszę się, że Ci się dobrze mieszka . Mnie już teraz też (nie cierpię przeprowadzek, i przez miesiąc "odchorowywałam"). Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 03.09.2003 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 PyzaTo co planujesz jeszcze na ten rok? Zima blisko (patrząc na termometr za oknem), niedługo mrozy, a ja mam jeszcze zaplanowane gresy na taras, kolor na domek, itp, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyza 08.09.2003 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 Na ten rok już najchętniej nic. I tak miało być, bo pieniędzy brakuje już od czerwca. Ale zawsze jakaś gotówka się jeszcze znajdzie (z jednej strony dobrze) i trzeba coś znowu decydować, mieć dylematy (a ja chciałabym trochę odpocząć po tym 4-ro miesięcznym "wykończeniowym" galopie). Przed zimą chcemy sończyć kuchnię (mam już murki, brakuje blatów i półek). I to chyba tyle. Trzeba odpocząć, bo z wiosną trzeba ruszyć z następnymi pracami (ocieplenie, odgromienie, ogród...). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 10.09.2003 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2003 witaj Zielona wróciłam po urlopie i musiałam oczywiście poczytac co tam u Ciebie nie wiem jak to się dzieje, ale Twój dziennik zawsze nastraja mnie optymistycznie tak stało się i tym razem a kącik wypoczynkowy wygląda super ta niebieska ściana rzeczywiście ożywiła ! pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Jacek 10.09.2003 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2003 Właśnie kolejny raz oglądałam zdjęcia Twojego domu. Bardzo podoba mi się, że ścianka kolankowa jest stosunkowo wysoka i można z dużą swobodą ustawiać meble przy niej (np. łóżko). Jaka jest wysokość ścianki kolankowej w waszym projekcie i jaka jest ostatecznie po dolepieniu warstw ocieplających?Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 11.09.2003 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 Kasia i JacekŚcianka kolankowa ma ok. 120 cm (tj. 4 warstwy porothermu + murłata ocieplona wełną mineralną). Dodatkowego ocieplenia nie mamy bo to jest ściana jednowarstwowa Porotherm P+W i ciepła zaprawa. W projekcie było trochę inaczej, bo projekt był robiony pod maxa (tam było 4 warstwy maxa + murłata). A że max jest trochę niższy niż poroterm to ścianka kolankowa w projekcie była niższa. IvonescaPrzeczytałam co tam u Ciebie i zrozumiałam po co ci dodatkowy optymizm potrzebny. Bez forsy (kredytu na ogrzewanie) niestety dużo się nie zrobi. Wytrwałości życzę i na pewno się wszystko ułoży po Twojej myśli. U mnie to jest tak. Rodzi się jakaś wizja (zrobimy to tak i tak i zmieścimy się w kwocie takiej a takiej) - daję jej ramy czasowe do zrealizowania - i ona jakoś się sama realizuje. W trakcie realizacji termin jest parę razy przesuwany - ale w końcu i forsa się znajduje i fachowcy się znajdują - i tak było przez całą budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 11.09.2003 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 Zielona - mam cichą nadzieję, że nam się jakoś wszystko poskłada. W najgorszym wypadku można by ogrzewać prądem, bo choć ten jest tylko ile by wynosiły wtedy rachunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 11.09.2003 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 Ivo Piękna jesień Ci się szykuje. Nowy domek, szalejący ogień w kominku, a Ty z lampką wina, poowijana kocykami sączysz trunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 11.09.2003 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 ....jakie piękne marzenie jeśli się uda nie omieszkam o tym poinformować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 11.09.2003 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 wprowadzam sie w listopadzie, juz na ta okazje zrobilismy nalewki z truskawek, moreli, czarnej porzeczki, wisni i oczywiscie moja specjalnosc: miodowka z wlasnego miodu chyba nie wytzrymam i sobie naleje (teraz) Wasze zdrowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 12.09.2003 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Zielona ,idealnie dobrałaś kolor ściany w salonie.Jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 15.09.2003 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2003 Paj Jak ja Ci zazdroszczę umiejętności sporządzania nalewek. U mnie kiedyś robił dziadek. Ale ja wtedy byłam za mała by próbować. A teraz z rodziny niestety nikt nie robi. Kasiorek. To m.in. dzięki Tobie ta ściana wogóle zmieniła kolor. Dla mnie to było dość odważne posunięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 15.09.2003 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2003 odważne ,ale jakie słuszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 15.09.2003 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2003 Zielonajezeli tylko chcesz to daj znac, wkleje jak sie co z czym robi i miesza, musi wyjsc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 16.09.2003 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 PajNp wiśnióweczkaQrcze nie mam wiśni (nie ta pora) no to na co jest teraz pora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 02.10.2003 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Zielona - ale masz fajnie - juz ogród a ja dalej walczę z ogrzewaniem, tzn. z kasą na ogrzewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 03.10.2003 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Zielona , teraz czas na tarnine, niestety nie wiem czy mozna kupic na targu, u mnie wyglada to tak, KTO CHCE PIC musi zbierac, idziemy na wsi na spacer i okolo 3 kg uzbieramy, to zasypuje na 2 tygodnie cukrem, jak juz "puszcza" soki to wywalam owoce i sok zalewam spirytusem z dodatkiem miodu, proporcje okolo pol na pol, polowa spirytusu-polowa soku z miodem (najlepszy miod jest o jasnej barwie, np: mniszkowy). Pozniej trzeba czekac okolo 2m-cy i smacznego Wisniowke mozna zrobic z mrozonych owocow, proporcje podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 03.10.2003 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Zielona , teraz czas na tarnine, niestety nie wiem czy mozna kupic na targu, u mnie wyglada to tak, KTO CHCE PIC musi zbierac, idziemy na wsi na spacer i okolo 3 kg uzbieramy, to zasypuje na 2 tygodnie cukrem, jak juz "puszcza" soki to wywalam owoce i sok zalewam spirytusem z dodatkiem miodu, proporcje okolo pol na pol, polowa spirytusu-polowa soku z miodem (najlepszy miod jest o jasnej barwie, np: mniszkowy). Pozniej trzeba czekac okolo 2m-cy i smacznego Wisniowke mozna zrobic z mrozonych owocow, proporcje podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 03.10.2003 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Zielona , teraz czas na tarnine, niestety nie wiem czy mozna kupic na targu, u mnie wyglada to tak, KTO CHCE PIC musi zbierac, idziemy na wsi na spacer i okolo 3 kg uzbieramy, to zasypuje na 2 tygodnie cukrem, jak juz "puszcza" soki to wywalam owoce i sok zalewam spirytusem z dodatkiem miodu, proporcje okolo pol na pol, polowa spirytusu-polowa soku z miodem (najlepszy miod jest o jasnej barwie, np: mniszkowy). Pozniej trzeba czekac okolo 2m-cy i smacznego Wisniowke mozna zrobic z mrozonych owocow, proporcje podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts