Pyza 03.10.2003 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Zielona, ja jak zwykle w potrzebie i to jak zwykle baaardzo pilnej. Muszę zrobić schody i szukam stolarza. Czy mogłąbyś mi dać namiary? Będę wdzięczna. Pozdrawiam seredecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 03.10.2003 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 wyglada na to, ze sie troche zajaknalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 06.10.2003 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2003 Pyza Ślę namiary na priva, maila Paj ttt... rochę się jąkasz, a może przepis ma po trzykroć do mnie dotrzeć? Żart, żart. Dzięki, coś popróbuję robić, obym tylko za dużego kacyka nie miała od tych prób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 06.10.2003 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2003 Zielona - ja też naczytałam się że trzeba wybrać zwsze farbe o ton jasniejszą niż na małym próbniku, ale do końca zadowolona jednak nie jestem salon mi wyszedł troche mdły i zastanawiam się czy nie dać jednak ciemnej podłogi. a propos podłóg - kładłaś w części pokojów wykładzine dywanową - co się daje na wylewkę przed wykładziną? i jeszcze w sprawie podbitki - trzeba ją malować 3 razy?? ja pomalowałam deski impregnatem i teraz chciałam jescze lakierem - czy to mało? co o tym sądzisz? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 06.10.2003 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2003 troche sie wtrace, podbitke malowalem tak: raz drewnochronem przezroczystym, gleboko penetrujacym, cokolwiek to znaczy i dwa razy drewnochronem z woskiem, pieknie sie kryje, malowalem to wszystko przed zalozeniem podbitki pod dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyza 06.10.2003 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2003 Pyza Ślę namiary na priva, maila Doszło, dzięki serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 06.10.2003 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2003 Zielona, ale zabilas mi cwieka ... tynk silikatowy kosztowal Cie tylko 2300 PLN czy $$ napisz prosze ile zaplacilas za robocizne, material i ile tych tynkow bylo? a ja glupi malowalem domek sam ..... i nie przyznam sie ile mnie to zdrowia kosztowalo .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 07.10.2003 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 paj^ - dzięki ja pomalowałam raz impregnatem koloryzującym z Nobilesa jeszcze przed położeniem - a po położeniu chcę pomalować lakierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 07.10.2003 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 z lakierem jest chyba ten problem, ze jezeli za kilka lat zajdzie potrzeba ponownego malowania trzeba bedzie zedrzec caly poprzedni lakier, dowiedz sie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 07.10.2003 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 PajTynk silikatowy kosztowal mnie: zacytuję z dziennika:"27 sierpnia 2003 Tynk silikatowy. Zamówiliśmy tynk silikatowy firmy TERRANOWA - kolor: jakiś numer z szerokiej palety barw – taki na oko piaskowy – próbka mała była i teraz jak ktoś ze znajomych pyta się nas „jaki kolor” to różnimy się w odpowiedziach, Marek mówi, że „ciemny biały” , ja mówię że „jasny, ciepły żółty” , a jaki wyjdzie to się okaże już pod koniec pierwszego tygodnia września. - koszt: ciut ponad 4000 zł z podkładem (czy jak ktoś woli – gruntem) - faktura: baranek 1,5 mm - do pokrycia: 250 m.kw ścian zewnętrznych" + 2300 zł robocizna (gruntowanie, położenie tynku i pomalowanie podbitki)Tak że sumując 6000 zł (załóżmy, że 300 zł to za malowanie podbitki)Niedługo zamieszczę zdjęcia w albumie to sami ocenicie jak wyszło. Co do malowania podbitki to jest dużo różnych szkół i tak naprawdę to nie chciałabym się wypowiadać. My pomalowaliśmy 3 razy drewnochronem. 1 raz jeszcze przed założeniem, drugi raz jak już była zamontowana a 3 raz to tak zupełnie kosmetycznie coby dopieścić kolorek.Sąsiad pomalował tak jak Paj i też jest git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 07.10.2003 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 IvoCo do wykładzin to są jedynie położone na poddaszu. Wylewka, która ma w sobie 5 cm styropianu, została jedynie zagruntowana przed położeniem wykładzin. Oczywiście przed gruntowaniem wyszlifowaliśmy wszystkie nierówności, choć nie było dużo szlifowania, bo generalnie wylewki na poddaszu mieliśmy równiutkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 07.10.2003 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 dzięki za wiadomości o podbitce i o wykładzinie dowiem się co z tym lakierem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 07.10.2003 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Zielona czy mogłabyś podać nazwę i nr koloru swojego tynku. Szukam czegoś podobnego. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 07.10.2003 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 MaluszkuZdjęcia domku w moim albumie to jeszcze bez tynku kolorowego. Na zdjęciach dom jest z tynkiem tradycyjnym.Sprawdzę nr tynku i podam w niedalekiej przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 07.10.2003 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Ups nie przeczytałam opisów A wygląda tak jakoś fajnie żółciutko Może to jakieś omamy a może to sprawka słoneczka Czekam z niecierpliwością - pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 07.10.2003 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Maluszek Tak z ręką na sercu przyznam się, że kolor tynku aktualnego jest mniej więcej w odcieniu tego tradycyjnego na zdjęciu "widok od zachodu". Tak naprawdę to ten tynk na zdjęciu był biały, ale ponieważ słoneczko zachodziło tynk wyszedł taki piaskowy. Wniosek ... zdjęcia upiększają rzeczywistość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 07.10.2003 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Właśnie to zdjęcie obejrzałam i taki chcę mieć kolor A masz może zdjęcia z gotowym tynkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 07.10.2003 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Maluszek Zdjęcia będą. Ale od chwili gdy skończyliśmy tynkować to albo pada deszcz, albo wracam dopiero po zmroku do domu. Podejrzewam, że dopiero w sobotę zrobię nowe zdjęcia. Strasznie szybko się teraz robi ciemno. Wczoraj prawie po ciemku wsadzaliśmy choinkę w ziemię. Rano okazało się, że stoi trochę krzywo, sąsiad się śmiał, że pewnie sadzona po drinku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 07.10.2003 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 dzieki Zielona za info teraz sobie przypominam, ze czytalem, taki tynk przede mna, niestety, bedac codziennie na budowie zawalilem jedna sprawe, nawet nie wiem jak to moglo sie stac otoz mam porotherm 44 i podczas tynkowania nie dopilnowalem zeby mi zrobili szpalety ze styropianu wokol okien wykonawca zaklina sie, ze mi o tym mowil a budujac dom obok, mowil do swoich pracownikow, ze "pan mostek termiczny" olal szpalety styropianowe ........... wiec na przyszly rok skuwanie tynku wokol okien i styropianek ale jestem w tym wszystkim troche chytrusek wlasnie zalatwiam mojemu wykonawcy budowe na przyszly rok a on w dowod wdziecznosci .... a u siebie jak zrobilas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 08.10.2003 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 PajJa szpalet ze styropianu wokół okien nie mam. Generalnie między oknem (a właściwie częściowo pianką montażową) a tynkiem mamy taką gąbkę dylatacyjna, daną po to by tynk przy oknie nie pękał, a nie jako zabezpieczenie przed mostkiem termicznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts