Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Zielonej - KOMENTARZE

Recommended Posts

• Odpowiedzi 827
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zielona

jeszcze raz bardzo proszę o podanie nr koloru tynku - jak pisałam wcześniej coś takiego chciałabym mieć jak Ty :D Muszę się szybko zdecydować a jakoś nam to nie wychodzi przy oglądaniu takich malutkich próbek. Będziemy brać tynk silikatowy Terranowy.

Maluszek

Jest to tynk silikatowy TERRANOVA kolor 155E, faktura baranek 1,5mm.

Na 250 m.kw kupiliśmy 660 kg i zostało nam 5 wiader. Wniosek: albo mieliśmy mniej powierzchni do otynkowania, albo nasi tynkarze nie zmarnowali ani kropli.

Gruntu kupiliśmy 40 kg i dokupywaliśmy jeszcze jedno wiadro, bo nasz tynk cementowo-wapienny pił strasznie.

Te 660 kg tynku kosztowało nas 3590 zł

A 40 kg gruntu 428 zł

Zielona dzięki :D :D :D :D :D :D

Pan w składzie budowlanym wyliczył nam, że za ten tynk (potrzeba nam ok. 300 m2) mamy zapłacić troszkę ponad 2000 zł za najmniejszy baranek. Za grunt Terranovy zapłaciliśmy jakieś 500 zł, do tego klej Terranovy za 1300 zł i siatkę 750 zł.

am

Już biegnę się tłumaczyć. Trochę może wprowadziłam was w błąd, poprostu źle to napisałam w dzienniku. Piec włącza mi się 3-4 razy dziennie by podgrzać kaloryfery, po prostu 3-4 razy w ciągu dnia kaloryfery są ciepłe, by temperatura w ciągu dnia nie spadła poniżej 19 stopni. Piec ogólnie ma ustawiony priorytet na podgrzewanie wody użytkowej i ile razy się włącza by podgrzać wodę do mycia to nie wiem.

A ile spalam na dobę :-? ... postaram się zaobserwować.

:)

Już robię poprawkę w dzienniku, coby innych nie wprowadzać w błąd.