Marbo 08.10.2003 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 Doczytałam się w Twoim dzienniku, że na tynk tradycyjny daliście grunt + tynk silikonowy. Czy między jednym a drugim tynkiem nie ma wklejonej siatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 08.10.2003 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 MarboNie ma siatki. Wszystko pięknie się trzyma. Tynk tradycyjny kładliśmy na wiosnę, przez okres letni ładnie wysechł, tynk silikatowy dawaliśmy teraz.Ściana jest jednowarstwowa Porothem 38 P+W na ciepłej zaprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 09.10.2003 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2003 Zielona - tynk ładnie wyszedł taki lekko waniliowy? i widzę już lampy...i obrazy na scianach.....juz całkiem domowo wszystko wygląda bardzo przytulnie gratulacje !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arsen 09.10.2003 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2003 No brak mi słów... tynk jest cuuudooo, przepiekny kolor, bardzo pasuje do okien i dachu... jestem pełen podziwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 09.10.2003 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2003 IvoZ tym tynkiem to jest tak, że zupełnie inaczej prezentuje się w słońcu, jest prawie taki jak chciałam "rogrzany, ciepły, słoneczny", a gdy jest pochmurny dzień to robi się taki waniliowy. Ogólnie kropelka pomarańczowego by mu się przydała. ArsenFajnie, że Ci się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 09.10.2003 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2003 Zielona u nas ma też być waniliowy kolorek....ciekawa jestem czy bedzie taki jak Twój w poniedziałek kłaść beda...jak pogoda pozwoli, jestem ciut wystraszona ,bo do konca nie wiadomo jaki ten kolor bedzie na scianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 09.10.2003 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2003 masz bardzo ładny domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 14.10.2003 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2003 Zielona jeszcze raz bardzo proszę o podanie nr koloru tynku - jak pisałam wcześniej coś takiego chciałabym mieć jak Ty Muszę się szybko zdecydować a jakoś nam to nie wychodzi przy oglądaniu takich malutkich próbek. Będziemy brać tynk silikatowy Terranowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 14.10.2003 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2003 Dzisiaj sprawdzę i jutro Ci podamPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 14.10.2003 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2003 Czekam z niecierpliwością Całuski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 15.10.2003 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 MaluszekJest to tynk silikatowy TERRANOVA kolor 155E, faktura baranek 1,5mm.Na 250 m.kw kupiliśmy 660 kg i zostało nam 5 wiader. Wniosek: albo mieliśmy mniej powierzchni do otynkowania, albo nasi tynkarze nie zmarnowali ani kropli.Gruntu kupiliśmy 40 kg i dokupywaliśmy jeszcze jedno wiadro, bo nasz tynk cementowo-wapienny pił strasznie. Te 660 kg tynku kosztowało nas 3590 złA 40 kg gruntu 428 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 15.10.2003 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Zielona dzięki Pan w składzie budowlanym wyliczył nam, że za ten tynk (potrzeba nam ok. 300 m2) mamy zapłacić troszkę ponad 2000 zł za najmniejszy baranek. Za grunt Terranovy zapłaciliśmy jakieś 500 zł, do tego klej Terranovy za 1300 zł i siatkę 750 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 15.10.2003 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Maluszek!Ty masz 300 m2 my mieliśmy 250 m2 i ty płacisz mniej za tynk?Co jest grane?Ile kg kupujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 16.10.2003 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Zielona nie wiem ile to kilogramów ale pan wyliczył na chyba 2700. Może mamy jakieś duże upusty a poza tym to dajemy mniejszy baranek niż Ty i to dlatego wychodzi mniej. Jak tylko zamówię to podam konkretną cenę. Reszta cen jest taka jak na fakturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 20.10.2003 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Zielona - bardzo ładna rabatka Ci wyszła naprawdę pozdrawiam PS. i czekam na zdjęcia ze spotkanka GK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 20.10.2003 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 IvoW Albumnie Grupy Krakowskiej kilka zdjęć już jest.http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=6101&q=Zielona_Kasia&k=3Niestety mnie nie było. Anusia gorączkowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 20.10.2003 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 aaaa...widzę tylko znów nie wiem kto jest kto ostatnio źle typowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 20.10.2003 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Zielona - piec włącza Ci się 3-4 razy dziennie na 15 minut ???A ciepłą wodę masz i korzystasz?Pytam, bo u mnie włącza się dużo częściej. Masz jakis licznik? Ile gazu "spalasz"na dobę ? Pozdr am Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 20.10.2003 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 am Już biegnę się tłumaczyć. Trochę może wprowadziłam was w błąd, poprostu źle to napisałam w dzienniku. Piec włącza mi się 3-4 razy dziennie by podgrzać kaloryfery, po prostu 3-4 razy w ciągu dnia kaloryfery są ciepłe, by temperatura w ciągu dnia nie spadła poniżej 19 stopni. Piec ogólnie ma ustawiony priorytet na podgrzewanie wody użytkowej i ile razy się włącza by podgrzać wodę do mycia to nie wiem. A ile spalam na dobę ... postaram się zaobserwować. Już robię poprawkę w dzienniku, coby innych nie wprowadzać w błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 20.10.2003 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 A już się bałem, że mam coś u siebie skopane Z drugiej strony to szkoda - to prawie jak perpetum mobile .... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts