Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Zielonej - KOMENTARZE

Recommended Posts

Witaj ZBYCH

Obudowa ta nazywa się ALTAIR i jest wykonana z płyt kamienia Kastylion, a można ją zobaczyć w krakowskiej firmie, która jest dystrybutorem francuskich wkładów kominkowych SUPRA. Półeczki po obu bokach obudowy to już nasz pomysł. Jeszcze nie są do końca wykończone.

Koszty:

Z rozprowadzeniem gorącego powietrza 10 200 zł.

4 200 zł – kamień KASTYLION na obudowę (sprasowane muszelki)

2 500 zł – robocizna z materiałami (kratki wentylacyjne, profile, płyty g-k, wełna z izolacją, rury) i półeczki (wnęki) z płyt g-k po obu stronach kominka, z którymi wykonawcy mieli trochę zabawy.

3 500 zł – wkład kominkowy SUPRA Temporis D.

Mogę Ci przesłać na adres mailowy więcej zdjęć z montażu obudowy.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 827
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj ZBYCH

Obudowa ta nazywa się ALTAIR i jest wykonana z płyt kamienia Kastylion, a można ją zobaczyć w krakowskiej firmie, która jest dystrybutorem francuskich wkładów kominkowych SUPRA. Półeczki po obu bokach obudowy to już nasz pomysł. Jeszcze nie są do końca wykończone.

Koszty:

Z rozprowadzeniem gorącego powietrza 10 200 zł.

4 200 zł – kamień KASTYLION na obudowę (sprasowane muszelki)

2 500 zł – robocizna z materiałami (kratki wentylacyjne, profile, płyty g-k, wełna z izolacją, rury) i półeczki (wnęki) z płyt g-k po obu stronach kominka, z którymi wykonawcy mieli trochę zabawy.

3 500 zł – wkład kominkowy SUPRA Temporis D.

Mogę Ci przesłać na adres mailowy więcej zdjęć z montażu obudowy.

Pozdrawiam

Dziękuje za info. Chętnie skorzystam z Twojej oferty.

Maluszek.

Wykładziny to specjalność moja i mojego taty, położyliśmy je w czterech pokojach, bezpośrednio na wylewkę, z tym, że wcześniej trochę ją zeszlifowaliśmy, dokładnie odkurzyliśmy, zagruntowaliśmy 1 raz UNIGRUNTEM.

Nie kleiłam wykładzin, tylko w niektórych miejscach (np. przy drzwiach) na taśmę dwustronną.

Zastosowaliśmy cokoliki, z tym, że przy zamawianiu wykładzin, zamówiliśmy od razu przycięcie wykładziny na paski do wklejenia w cokolik (tam jest taka taśma klejąca dwustronna). A cokoliki montowaliśmy do ściany na wkrętach. Bardzo pomocna była taka listwa drewniana przycięta na wysokość cokolika, dzięki której bardzo szybko ustalaliśmy poziom cokołu w całym pokoju.

Najlepiej widać jak wyszło na tym zdjęciu: http://foto.onet.pl/upload/40/22/_118531_n.jpg

sorrki za wtręt, bo pytanie nie było do mnie :wink: , ale ja zrobiłam tak jak Zielona.

Posadzka zagruntowana Unigruntem i bezpośrednio na to wykładzina, nigdzie nie klejona....a do tego drewniane listwy, bo jakos nie bardzo podobały mi się cokoliki z wykładziny...i to by było tyle :-)

Dziewczyny - dzięki :D :D :D

Też zamierzam pomiziać podłogę Unigruntem a na to wykładziny podklejone taśmą dwustronną. Muszę zobaczyć te cokoliki w sklepie jak to wygląda. Do tej pory chciałam kupić drewniane listwy przypodłogowe Barlinka, ale może takie cokoliki z wykładziny będą lepiej wyglądały.

Zielona czy te cokoliki przytrzymują wykładzinę, żeby się nie przesuwała?