Zielona 18.02.2004 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Witaj ZBYCH Obudowa ta nazywa się ALTAIR i jest wykonana z płyt kamienia Kastylion, a można ją zobaczyć w krakowskiej firmie, która jest dystrybutorem francuskich wkładów kominkowych SUPRA. Półeczki po obu bokach obudowy to już nasz pomysł. Jeszcze nie są do końca wykończone. Koszty:Z rozprowadzeniem gorącego powietrza 10 200 zł. 4 200 zł – kamień KASTYLION na obudowę (sprasowane muszelki) 2 500 zł – robocizna z materiałami (kratki wentylacyjne, profile, płyty g-k, wełna z izolacją, rury) i półeczki (wnęki) z płyt g-k po obu stronach kominka, z którymi wykonawcy mieli trochę zabawy. 3 500 zł – wkład kominkowy SUPRA Temporis D. Mogę Ci przesłać na adres mailowy więcej zdjęć z montażu obudowy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 18.02.2004 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Zielona - ale gres......bajka .......podoba mi się bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 18.02.2004 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 IvoCena za m.kw. 48,00 zł. Płytki 33x33cmPodstopnica 18,67 zł/szt.To są ceny katalogowe, jeżeli się na niego zdecydujemy, to liczę na jakiś rabat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 18.02.2004 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Też podpatrzyłam w jakimś katalogu projektów rozwiązanie "pionowo-poziome" o którym piszesz. Z tym, że tam użyto na podstopnice (to pionowe na stopniu) takiej samej okleiny klinkierowej jak na cokołach, wyraźnie kontrastującej z poziomymi płaszczyznami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 18.02.2004 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Witaj ZBYCH Obudowa ta nazywa się ALTAIR i jest wykonana z płyt kamienia Kastylion, a można ją zobaczyć w krakowskiej firmie, która jest dystrybutorem francuskich wkładów kominkowych SUPRA. Półeczki po obu bokach obudowy to już nasz pomysł. Jeszcze nie są do końca wykończone. Koszty: Z rozprowadzeniem gorącego powietrza 10 200 zł. 4 200 zł – kamień KASTYLION na obudowę (sprasowane muszelki) 2 500 zł – robocizna z materiałami (kratki wentylacyjne, profile, płyty g-k, wełna z izolacją, rury) i półeczki (wnęki) z płyt g-k po obu stronach kominka, z którymi wykonawcy mieli trochę zabawy. 3 500 zł – wkład kominkowy SUPRA Temporis D. Mogę Ci przesłać na adres mailowy więcej zdjęć z montażu obudowy. Pozdrawiam Dziękuje za info. Chętnie skorzystam z Twojej oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 18.02.2004 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 ZBYCHPoszło ....... na maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 18.02.2004 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 MarboTeż się zastanawiam, czy nie wykorzystać płytek klinkierowych na cokół i podstopnice, ale wtedy na taras też przydały by się klinkierowe płytki ... muszę potestować, różne rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 18.02.2004 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Zielona, jestem pełna podziwu dla Twoich dokonań. Dom piękny, wszystko masz zaplanowane i przemyślane. Brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 19.02.2004 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Zielona - ja w sprawie wykładzin. Czy kładłaś je bezpośrednio na wylewkę czy może podkładałaś coś pod wykładziny? Czy kleiłaś je po całości czy tylko na taśmę dwustronną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 19.02.2004 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Maluszek.Wykładziny to specjalność moja i mojego taty, położyliśmy je w czterech pokojach, bezpośrednio na wylewkę, z tym, że wcześniej trochę ją zeszlifowaliśmy, dokładnie odkurzyliśmy, zagruntowaliśmy 1 raz UNIGRUNTEM. Nie kleiłam wykładzin, tylko w niektórych miejscach (np. przy drzwiach) na taśmę dwustronną.Zastosowaliśmy cokoliki, z tym, że przy zamawianiu wykładzin, zamówiliśmy od razu przycięcie wykładziny na paski do wklejenia w cokolik (tam jest taka taśma klejąca dwustronna). A cokoliki montowaliśmy do ściany na wkrętach. Bardzo pomocna była taka listwa drewniana przycięta na wysokość cokolika, dzięki której bardzo szybko ustalaliśmy poziom cokołu w całym pokoju. Najlepiej widać jak wyszło na tym zdjęciu: http://foto.onet.pl/upload/40/22/_118531_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 19.02.2004 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 sorrki za wtręt, bo pytanie nie było do mnie , ale ja zrobiłam tak jak Zielona. Posadzka zagruntowana Unigruntem i bezpośrednio na to wykładzina, nigdzie nie klejona....a do tego drewniane listwy, bo jakos nie bardzo podobały mi się cokoliki z wykładziny...i to by było tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 19.02.2004 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Dziewczyny - dzięki :D Też zamierzam pomiziać podłogę Unigruntem a na to wykładziny podklejone taśmą dwustronną. Muszę zobaczyć te cokoliki w sklepie jak to wygląda. Do tej pory chciałam kupić drewniane listwy przypodłogowe Barlinka, ale może takie cokoliki z wykładziny będą lepiej wyglądały. Zielona czy te cokoliki przytrzymują wykładzinę, żeby się nie przesuwała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 19.02.2004 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 MaluszekZależy jak się je zamontuje i jak się przytnie wykładzinę.U nas jest zrobione, tak, że trochę przytrzymują, wykładzina nie wychodzi spod nich, ale tam gdzie jest wykładzina z dłuższym wlosem - gorzej to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 19.02.2004 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 U mnie ma być wykładzina na filcu z takim włosem jak przy dywanach tzn. nie pętelki tylko włos cięty. Grubość wykładziny to ok. 1 cm. Muszę zapytać w sklepie z wykładzinami czy taki cokolik nadaje się do naszych wykładzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 19.02.2004 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Taką mamy właśnie w naszej sypialni. Lepiej na cokolikach wyglądają te z krótkim włosem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 19.02.2004 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Zielona - dzięki Będę dzisiaj w Komforcie to sobie te cokoliki obejrzę i wrazie co to zamówię jeszcze te paski wykładzin. Teraz pozostaje mi tylko czekać 4 tygodnie aż wykładzina do mnie przyjedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 20.02.2004 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Napisz proszę ile kosztowało Was ocieplenie domu w przeliczeniu na m2.Macie wełnę czy styropian? Mnie podano cenę ok. 100,00 zł za ocieplenie wełną 10 cm + tynk silikatowy. To dużo czy normalnie?Pozdr Sonika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 20.02.2004 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 SonikaTak naprawdę to nie ocieplaliśmy muru. Mamy mur jednowarstwowy Porotherm 38 P+W na ciepłej zaprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kleo 25.02.2004 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2004 Piękny domek, ach, ach...... Kominek wymarzony zgadzam się ze Zbychem i pozostałymi, jeśli można również proszę o namiary na priva. Słodkiego miłego życia w home sweet home Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 03.03.2004 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Witam Rabatka dla mnie pierwsza klasa. Gratulacje. Więcej takich "krok po kroku", a "życie w ogrodzie" będzie łatwiejsze. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts