Gość 30.09.2002 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2002 A jak dojazdy? Jeszcze nie dopadło zmęczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 30.09.2002 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2002 Wczoraj byliśmy na imprezie (30- ste urodziny) u znajomych, którzy parę miesięcy temu się przeprowadzili. Oni też mówią, że mieszkanie u siebie to niesamowite uczucie. W salonie paliło się w kominku i to już zupełnie mnie rozbroiło. Ja w tej chwili mieszkam w dwóch pokojach + kuchnia + łazienka u teściów z mężem i dwójką dzieci, jest OK. – pomijając, że salon to również sypialnia i pokój dziecinny, ale już nie mogę się doczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 30.09.2002 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2002 jejku, ja sobie tego zamieszkania po prostu nie-wy-o-bra-żam!!! ale będzie fajnie, gdy się już wszyscy powprowadzamy i będziemy się tu rozpływać w zachwytach.... [chyba pójdę wtedy śladem Misia & Co. i zacznę pisać wierszem ] pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EM 30.09.2002 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2002 Dojazdy? Teraz jeżdzę do roboty 40 minut. Przedtem jeździłem 35 ale na parking miałem ok. 8 minut marszu, + winda te rzeczy. Czyli mam krócej! Nie demonizujmy tych dojazdów. Kwestia zorganizowania się na nowo a nowo pozyskane: komfort i jakość zycia sa nie do przecenienia. Zielona: życzę Ci jak najszybszej ucieczki do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 04.10.2002 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2002 A można troszeczkę szczegółów o systemie co i cwu ?1. Jaki piec ?2. Czy i ile podłogówki3. Ile grzejników ?4. Ile punktów (kibelki, kurki, itp...) ? Sam jestem na etapie kompletowania dupereli i też mi wychodzi więcej niżbym miał uprzejmość wydać. PS. Skoro jesteście na etapie instalacji to co u licha macie zamiar robić do września 2003 !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 04.10.2002 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2002 A propos dojazdów to mam nadzieję Zielona że się nie obrazisz jeśli zacytuję fragment z filmu "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz". A tak poza tym to śpiesz się powoli. Masz super sytuację do września sporo czasu - choć też Cię rozumiem. Chciałbym wszystko teraz i naraz. pozdrawiam a teraz zaplanowany cytat: "- Ja, to proszę pana mam bardzo dobre połączenie: Wstaję rano, za piętnaście trzecia, latem to już widno. Za piętnaście trzecia jestem ogolony, bo golę się wieczorem. Śniadanie jadam na kolację, tylko wstaję i wychodzę. - No ubierasz się pan... - Płaszcz, jak pada. Opłaca mi się rozbierać po śniadaniu? Do PKS mam 5 kilometry. O czwartej za piętnaście jest PKS. - I zdążasz pan? - Nie. Ale i tak mam dobrze, bo jest przepełniony i nie zatrzymuje się. Przystanek idę do mleczarni, to jest godzinka. Potem szybko wiozą mnie do Szymanowa. Mleko, wisz pan, ma najszybszy transport. Inaczej się zsiada. W Szymanowie znoszę bańki i łapię EKD. Na Ochocie w elektryczny do stadionu. A potem to już mam z górki. Bo tak: w 119, przesiadka w 13, przesiadka w 345 i jestem w domu. Znaczy w robocie. I jest za piętnaście siódma. To jeszcze mam kwadrans, to sobie obiad jem w bufecie. To po fajrancie już nie muszę zostawać, żeby jeść, tylko prosto do domu. I góra 22:50 jestem z powrotem. Golę się, jem śniadanie i idę spać." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 04.10.2002 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2002 Wykańczać, Jasiu, wykańczać.Chcemy dać przynajmniej 3 ciepłe miesiące wylewkom na wyschnięcie (kwiecień, maj, czerwiec i lipiec w zapasie)przed położeniem parkietów, bo płytki do łazienek można dać wcześniej.Nie chcę z dziećmi wchodzić do niewykończonego w środku, a z zewnątrz możemy robić już mieszkając. A jeszcze wszystko może się zmienić jak znajdzie się kupiec na nasz obecny dom - kostkę, w którym mieszkamy z teściami. A co do konkretów instalacji to napiszę jak będę miała to rozliczenie w ręku (mam w domu) a teraz jestem w pracy. Kodi. Ulubiony cytat z jednego z moich ulubionych filmów. Pozdrawiam [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Zielona dnia 2002-10-04 12:58 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 10.10.2002 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2002 Na życzenie Jasia trochę analizy dla wytrwałych.Propozycja (podkreślam propozycja) instalatora materiałowo-cenowa: 1. Piec Vailant lub Viessman jednofunkcyjny z zasobnikiem 100 l + robocizna – ok. 6500 zł (w tym 300 zł robocizna)2. Kaloryfery: 3 szt. drabinkowe , 12 szt. płytowych KERMI – ok. 5 600 zł3. Wykonanie instalacji co (2 100 zł robocizna + 2 100 zł materiały) – 4 200 zł4. Wykonanie instalacji wod.-kan. z cyrkulacją (1 600 zł robocizna + 1 700 zł materiały) – 3 300 zł5. Wykonanie inst. gazowej ( 300 zł robocizna + 400 zł materiały) – 700 złW sumie 20 300 zł.Facet nie liczy punktów tylko wycenia całość robocizny. 6. Podłogówka elektryczna tylko w górnych łazienkach – złota rączka z rodziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.10.2002 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2002 kodi- i to się dzieje w barze mlecznym, tak?? czy na dworcu? przypomnij słodkie to było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 10.10.2002 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2002 Tak żeby się wczuć w klimat... Film - "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz?", reżyseria: Stanisław Bareja, scenariusz: Stanisław Bareja, Stanisław Tym... Scena na dworcu, szklanki na łańcuchach... Facet opowiada o swoim planie dnia i dojeździe do pracy... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Griszka 14.10.2002 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2002 Zielona, jak nie masz elektryki jeszcze to "zwąchaj" elektryka z hydraulikiem i niech ustalą gdzie będzie skrzynka (-ki) z cyrkulacją - pompy potrzebują zasilania i sterowania - niestety o tym ja nie pamiętałem i w ferworze kilometrów kabli pod tynkiem i pod glazurami muszę cuda wykonywać aby doprowadzić kabelki do skrzynek. Dodatkowo pamiętaj aby zapytać się o sterowanie pokojowe i pogodowe (dodatkowe kabelki) - o tym pamiętałem. Jeśli planujesz instalację alarmową polecam dodatkowe kabelki - czujnik gazu (w zależności od typu gazu - o ile gaz...) różnie się umieszcza oraz czujnik zalania wodą - o tym pamiętałem. Pamiętaj ty - ja już nie muszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 18.10.2002 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2002 Griszka dzięki za rady, faktycznie w pierwszym podejściu do punktów, zapomnieliśmy kilku rzeczy, ale przy drugim podejściu nagle namnożyło się jeszcze ok. 10 pkt. Tak więc zamiast ubywać - przybywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj 19.11.2002 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2002 On 2002-08-06 13:55, maksiu wrote: Wiesz co, przeczytałem o twoich przebojach ze stropem i już zaczynam się bać, jakby u mnie tak się zaczęło dziać to pewnie bym już leżał sztywny, a nawet jeśli nie to pewnie długo bałbym się wejść na taki trop, jednak płyta żerańska ma swoje dobre strony /images/smiles/icon_smile.gif pozdrawiam płyta żerańska, wcinam się, ale mam z nią kłopot, pękają tynki, ciekło /ostatnie piętro/, zastanawiam się nad podwieszanym sufitem... jeśli masz jakieś doświadczenia, a widzę że pozytywne raczej daj znać na priva pozdr. mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 06.12.2002 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2002 http://www.ifb.pl/~qba/ikonki/biggringift.gif Zielona, cierpliwości (jak mówi Redakcja) a wszystko dopnie sie na ostatni guzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 16.01.2003 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2003 Wasze tempo jest naprawde dobre. Czy mozesz podac jaka wysokosc kalenicy ma Twój domek. Bardzo mi sie spodobal i jest w tej chwili moim faworytem No 1, ale mam ograniczenia co do wysokosci zabudowy. Jezeli nie jest to wielka tajemnica bylbym równiez wdzieczny za informacje - ile wedlug Ciebie bedzie kosztowac budowa do momentu wprowadzenia sie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 16.01.2003 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2003 MarkusNie pamiętam dokładnie, ale ok. 8,70 metra. Komin od kominka, który jest powyżej kalenicy ma ok. 9 metrów.Przesyłam Ci na maila zdjęcie domu - stan z listopada 2002 (czyli okresu przedpodbitkowego)Koszt. bez działki tego stanu 130 000 zł.Myślę, że w kwocie 250 000 zł powinniśmy się zmieścić, żeby się wprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 24.01.2003 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2003 Zielona - myślę, że z tym kominkiem to dobry wybór. Słysząłem pozytywne opinie i przypuszczam, że potwierdzisz je sama jako użytkownik. Podobnie jak ty mam również 9m komin o fi200 i lekko się uspokoiłem stwierdzeniem tego fachowca. Zaciekawił mnie natomiast fakt, iż nie potzrebujesz tego dystrybutora ciepłego powietrza, który kosztuje bagatela ok. 500zł w przypadku Hajduka. Również mam kominek ustawiony centralnie, odległości banalne. Od osi kominka maks. 2m i to do łazienki do pokoi to 1m i teraz się zastanawiam na ile to rozwiąznie zaproponowane przez sprzedawcę jest efektywne. Bądź co bądź 500zł w kieszeni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 24.01.2003 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2003 Kodi.Zaglądnij do projektu mojego domu.Zobacz gdzie jest kominek i jak są pokoje dziecinne na górze.http://www.atrium.waw.pl/10.html Żadnego odchylenia rur od pionu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 24.01.2003 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2003 ok. u ciebie nie ma odchyłu więc grawitacyjnie idzie czy chce czy nie. U mnie kominek jest centralnie i przebicie przez strop wychodzi w środku poddasza tzn. w korytarzu a że korytarzyk jest symboliczny więc odchyły mam do 1m. I tak się zastanawiam czy takie rozwiązanie jak Twoje jest dopuszczalne, czy dać sobie świety spokój i kupić ten dystrybutor, tym bardziej że wiążę z kominkiem duże nadzieje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 24.01.2003 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2003 KodiRzuć temat na formum pod hasłem DGP i zobaczymy co powiedzą forumowicze.Acha szyba pryzmatyczna - to potoczne określenie - wszędzie w folderach jest panoramiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts