Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Zielonej - KOMENTARZE

Recommended Posts

• Odpowiedzi 827
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Józia S.

Dzięki za miłe słowa.

Nadal czuję się "zielona" w budownictwie. :oops: Wciąż wchodzą nowe technologie, nowe rozwiązania...

To tak jak z porodem, fakt, że urodziłam dwójkę dzieci nie czyni mnie ekspertem od rodzenia. Chętnie wymieniam się doświadczeniami i służę radą, jeżeli mam coś ciekawego do powiedzenia, chętnie też rozmawiam o "naszych" rozwiązaniach, ale nie twierdzę, że wszystkie decyzje, które podjęliśmy budując dom, były jedyne-trafne.

Pozdrawiam, śledzę Twój dziennik i życzę powodzenia.

:lol:

Wiedziałam, że dziewczynom krokusiki się spodobają.

Iwonesca

W ubiegłym roku pod koniec października, zrobiłam takim szpikulcem w trawie dziurki i wcisnęłam cebulki krokusów, tak by ziemia przykryła je z 5-6cm. I właściwie tyle.

Uwaga. :wink:

Cebulki należy wciskać korzonkami do dołu, ja jako blondynka pierwsze sztuki wcisnęłam odwrotnie :oops: ... a jak trudno je było wyjąć ... :oops: :wink:

A ... i najważniejsze, podobno cebulki krokusów nie smakują gryzoniom i można je zostawiać na drugi rok, więc po przekwitnięciu wystarczy tylko skosić trawę :lol:

• 3 weeks później...

Dzięki wielkie. Jesteś nieoceniona!

U nas prace idą pomalutku, ale do przodu. Czekamy na dostawę wełny i będziemy ocieplać lada dzień. Mamy już tynki wewnętrzne i zaczęliśmy wykańczanie (głównie się :wink: ).

Jestem tym "budowaniem" już strasznie zmęczona.

Zazdroszczę, że już mieszkasz i masz już to wszystko (wiem- prawie) za sobą.

Oglądam z wielką przyjemnością Twoje zdjęcia i tylko wzdycham.

Wszystko jest u Ciebie tak przemyślane i tak pasujące do siebie, że tylko pozazdrościć.

Pozdrowienia.

Monika

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Dzięki dziewczyny

Anna

A propos sypialni. Czekam na meble do sypialni, komodę i łóżko (śpimy na razie na materacu), ale klimacik już jest.

Ivonesca

Czekam u Ciebie na rostrzygnięcie castingu na układacza kostki brukowej, ciekawa jestem jakie są ceny "realne" do przełknięcia, bo po wstępnym kosztorysie na kostkę troszkę się podłamałam.