Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Zielonej - KOMENTARZE

Recommended Posts

• Odpowiedzi 827
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zielona - już po castingu na kostkę ;-)

niektórzy to wariowali 120-140 PLN za 1 m2 z materiałem i nie bardzo chcieli rozmawiać na temat samej robocizny :evil: ...a zakładając kostke dużą 8-11 mm za ok. 40PLN/m2 i do tego bardzo droga robocina 50 PLN/m2 to jest 90...a gdzie jeszcze do 140 ?? :evil: :evil: :evil:

...ale kostkę załatwiamy sami (juz zamówiłam !! :-)) i znaleźliśmy faceta do ukadania za 30-35PLN - to co widziałm jest naprawde OK, no i polecany przez naszego znajomego...tak że teraz trzeba czekać na efekty...zaczyna mniej więcej w pierwszym tygodniu czerwca :-)

pozdrawiam

PS. Chyba musze uzupełnic dziennik ;-)

Paty

Jeżeli chodzi o donicę, to o ile sobie przypominam nie jest wykończona żadnymi listwami. Donica była wylewana z tarasem, potem ociepliłam boki styropianem, wyścieliłam wszystko folią czarną, wyłożyłam drenażem (z taką rurką odprowadzającą nadmiar wody) i tyle, no i płytki.

Qrczę- ze tak brzydko powiem!!

Nie wiem czemu nie doszlo- :o przecież nie ma w tym nic trudnego - wyslać wiadomość na priva!:o Nic nie rozumię!!

A ja cię tylko chcialam zapytać o ekipy budowlane! Może w takim razie zrobię to tu!! :wink: Wiem że się już wybudowalaś kolo krakowa - gdzie i ja dopiero zamierzam się budować! Może możesz mi podeslać namiary na jakieś dobre ekipy bud!? Bo ty masz już przecież sprawdzoną! A sądząc po twoim domku - śliczny!!! - to nieźle sie spisala! Jeśli nie będzie to dla ciebie klopot - bardzo proszę!!! :wink: :D

Oj dzieje się u ciebie dzieje!

Kostka będzie na pewno super ( sądząc po kolorze) - ale nie zdawalam sobie sprawy że jest to taki poważny wydatek! :roll: No ale te wijące się ścieżki, klomby, opaski, podjazdy - pośród bujnej roślinności.....:wink:

Już nie mogę się doczekać zdjęć!

Aha nie pochwlilam jeszcze twoich lamp - super!

A stluczką sie nie przejmuj - daz radę! :D

Powodzenia!

Oliwka

Mogę Ci polecić:

fliziarza,

schodziarzy - schody drewniane

parkieciarzy

gości od ogrodzenia i bramy automatycznej

gościa od wywozu śmieci i gruzu (kontener)

Tych polecam z czystym sumieniem

Ekipy, od murarki, dachu, tynków, wylewek - właściwie już nie istnieją w takiej postaci jak robiły u nas.

Napisz, które namiary chcesz to Ci wyślę na priva ew. (maila)

Jejku Zielona ale u Ciebie ślicznie! Dech zapiera :o !

Jeśli chodzi o namiary to ja poproszę do parkieciarza i schodziarza!

Co prawda do wykończeniówki mi jeszcze daleko ( nawet nie zaczęlam:( , a wygląda na to że się wszystko wydluży bo plan zagosp. zatwierdzą dopiero w sierpniu :evil: ), ale zawsze to dobrze zbierać kontakty do sprawdzonych fachowców! Aha i proszę e'malią, bo na priva nic nie dochodzi ( okazuje się! :-? )

Pozdrowionka!

:D

Twój uroczy domek wraz z ogrodem pięknieje z dnia na dzień :D

Doczytałam że zastanawiasz się czy krawężniki mają być widoczne. Ja u siebie mam położone równo ze ścieżką i trawnikiem, przez co nie ma problemu z koszeniem trawy. Jak były wyższe to ciągle przy nich było niedokoszone i wyglądało niechlujnie.

Pozdawiam :D

Witaj ewusia

Właśnie m.innymi o to mi chodzi, o koszenie trawy.

Ale jak mówię o "niewidocznych obrzeżach", to myślę: wogóle ich nie widać, są wkopane w ziemię, by trzymać kostkę, a ścieżka się kończy kostką nie krawężnikiem, coś podobnego jak na zdjęciu poniżej, tylko bez palisadek:

http://www.pomtech.pl/images/gal_01_09.JPG

Czy zwróciliście uwagę jaka niedoróbka na powyższym zdjęciu. Żle wyliczono ilość kostek między krawężnikami i stąd pośrodku takie ścinki, ni przypiął ni przyłatał.

A schodki jak tu:

http://www.bruk-bet.pl/realizacje/i45.jpg