Anna Wiśniewska 18.05.2004 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Klimacik w sypialni jest taki, jaki powinien być- cudowny, naprawdę! I ucieszyłam się, że nie tylko my będziemy spać na materacu ułożónym n ziemi przez jakiś czas Pozdrawiam cieplutko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 18.05.2004 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Zielona - już po castingu na kostkę niektórzy to wariowali 120-140 PLN za 1 m2 z materiałem i nie bardzo chcieli rozmawiać na temat samej robocizny ...a zakładając kostke dużą 8-11 mm za ok. 40PLN/m2 i do tego bardzo droga robocina 50 PLN/m2 to jest 90...a gdzie jeszcze do 140 ?? ...ale kostkę załatwiamy sami (juz zamówiłam !! ) i znaleźliśmy faceta do ukadania za 30-35PLN - to co widziałm jest naprawde OK, no i polecany przez naszego znajomego...tak że teraz trzeba czekać na efekty...zaczyna mniej więcej w pierwszym tygodniu czerwca pozdrawiam PS. Chyba musze uzupełnic dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 18.05.2004 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Cześć Zielona! Taras - pyszności. Zazdrość aż bierze - konstruktywna oczywiście I trawkę masz... a u nas dopiero kiełkuje cholera jedna. Zdjęć więcej proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 18.05.2004 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 JoasiaMoże więcej zdjęć będzie, jak już będzie balkon zrobiony i kostka i nasadzenia przy domu .... i .... Super moment jak kiełkuje trawka. Ja ciągle gdzieś dosiewam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 18.05.2004 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Zielona SSSSSSSSuper domek. Taras wyszedł świetny. Czy na rogach dajesz jakąś listwę narozną . Chodzi mi o wykończenie donicy na tarasie ? Pozdrawiam Paty. P.S. Takie żaluzje jak masz w sypialni planuję dać w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 19.05.2004 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Jestem zachwycona efektami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 19.05.2004 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 PatyJeżeli chodzi o donicę, to o ile sobie przypominam nie jest wykończona żadnymi listwami. Donica była wylewana z tarasem, potem ociepliłam boki styropianem, wyścieliłam wszystko folią czarną, wyłożyłam drenażem (z taką rurką odprowadzającą nadmiar wody) i tyle, no i płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkaik 26.05.2004 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Zielona - domek super!!! Zreszta pisalam ci o ty na privie! Może nie odczytalaś jeszcze, albo nie masz czasu odpowiedzieć? Bo ochoty mam nadzieję że nie!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 28.05.2004 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 Oliwka Nic od Ciebie nie dotarło do mnie na priva? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkaik 28.05.2004 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 oooo??? Dziwne ! A może ja popelnilam jakiś bląd??? Postaram sie napisać jeszcze raz! Ale nie martw sie to nic strasznego - mala prośba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkaik 28.05.2004 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 Zielona! Napisalam do Ciebie ponownie na priva! Mam nadzieje że dotarlo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 01.06.2004 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Oliwka Nadal nic nie mam na skrzynce mailowej, ani w prywatnych wiadomościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkaik 01.06.2004 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Qrczę- ze tak brzydko powiem!! Nie wiem czemu nie doszlo- przecież nie ma w tym nic trudnego - wyslać wiadomość na priva! Nic nie rozumię!! A ja cię tylko chcialam zapytać o ekipy budowlane! Może w takim razie zrobię to tu!! Wiem że się już wybudowalaś kolo krakowa - gdzie i ja dopiero zamierzam się budować! Może możesz mi podeslać namiary na jakieś dobre ekipy bud!? Bo ty masz już przecież sprawdzoną! A sądząc po twoim domku - śliczny!!! - to nieźle sie spisala! Jeśli nie będzie to dla ciebie klopot - bardzo proszę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 02.06.2004 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Zielona kostka będzie wyglądała pieknie, i już widze te rabatki teraz tylko poczekać na zdjęcia. Taras też śliczny.Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkaik 02.06.2004 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Oj dzieje się u ciebie dzieje! Kostka będzie na pewno super ( sądząc po kolorze) - ale nie zdawalam sobie sprawy że jest to taki poważny wydatek! No ale te wijące się ścieżki, klomby, opaski, podjazdy - pośród bujnej roślinności..... Już nie mogę się doczekać zdjęć! Aha nie pochwlilam jeszcze twoich lamp - super! A stluczką sie nie przejmuj - daz radę! Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 03.06.2004 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 OliwkaMogę Ci polecić:fliziarza,schodziarzy - schody drewnianeparkieciarzygości od ogrodzenia i bramy automatycznejgościa od wywozu śmieci i gruzu (kontener)Tych polecam z czystym sumieniemEkipy, od murarki, dachu, tynków, wylewek - właściwie już nie istnieją w takiej postaci jak robiły u nas.Napisz, które namiary chcesz to Ci wyślę na priva ew. (maila) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkaik 03.06.2004 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Jejku Zielona ale u Ciebie ślicznie! Dech zapiera ! Jeśli chodzi o namiary to ja poproszę do parkieciarza i schodziarza! Co prawda do wykończeniówki mi jeszcze daleko ( nawet nie zaczęlam:( , a wygląda na to że się wszystko wydluży bo plan zagosp. zatwierdzą dopiero w sierpniu ), ale zawsze to dobrze zbierać kontakty do sprawdzonych fachowców! Aha i proszę e'malią, bo na priva nic nie dochodzi ( okazuje się! ) Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 03.06.2004 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Twój uroczy domek wraz z ogrodem pięknieje z dnia na dzień Doczytałam że zastanawiasz się czy krawężniki mają być widoczne. Ja u siebie mam położone równo ze ścieżką i trawnikiem, przez co nie ma problemu z koszeniem trawy. Jak były wyższe to ciągle przy nich było niedokoszone i wyglądało niechlujnie. Pozdawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 03.06.2004 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Witaj ewusiaWłaśnie m.innymi o to mi chodzi, o koszenie trawy.Ale jak mówię o "niewidocznych obrzeżach", to myślę: wogóle ich nie widać, są wkopane w ziemię, by trzymać kostkę, a ścieżka się kończy kostką nie krawężnikiem, coś podobnego jak na zdjęciu poniżej, tylko bez palisadek:http://www.pomtech.pl/images/gal_01_09.JPG Czy zwróciliście uwagę jaka niedoróbka na powyższym zdjęciu. Żle wyliczono ilość kostek między krawężnikami i stąd pośrodku takie ścinki, ni przypiął ni przyłatał. A schodki jak tu:http://www.bruk-bet.pl/realizacje/i45.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 03.06.2004 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 rozumiem teraz od strony technicznej jak to ma wyglądać tylko nie bardzo łapię dlaczego? Bez krawężników nie będzie się trzymać? I są one chyba długie więc może być problem z krzywiznami? Ja mam linie proste więc nie było problemów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts