Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Zielonej - KOMENTARZE

Recommended Posts

• Odpowiedzi 827
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zielona! Barierki są piękne!! :)

Właśnie o takich myślałam w swoim - nie istniejącym jeszcze :( - domu.

Bardzo ładny kolor! Wszystko razem u Ciebie cudnie się komponuje! Już nie mogę się doczekać kostki! Mam nadzieję że w końcu przestanie padać? Jako że ja z Krakowa - chętnie skorzystam z namiarów na panów od barierek. Bardzo proszę na priv. Z góry dziękuję! :D Pozdrowionka!

Pięknie to wszystko wykańczasz. Mnie jeszcze czeka własnie ten etap kostkowo - ogrodowy. Jeśli można podpatrzę sobie troche pomysłów.

Jak by można tak nieśmiało zapytać - to jaki koszt samej kostki +paslisadki i krawężniczki? Czy to kostka nostalit?

Dzieki Paty.

Jak by można tak nieśmiało zapytać - to jaki koszt samej kostki +paslisadki i krawężniczki? Czy to kostka nostalit?

Dzieki Paty.

"Ze wstępnych obliczeń akcja: KOSTKA powinna się zamknąć w kwocie 18 000 zł (sama kostka – 7000 zł)" - tak pisałam 1 czerwca w dzienniku i z ostatecznych wyliczeń wynika, że zamknie się w tej kwocie.

170m.kw kostki (nostalit pomarańczowy) 200 palisadek i krawężniki II gatunek - bo idą w ziemię.

• 2 weeks później...

Witaj Zielona!

Dzisiaj zakończyłam czytanie Twojego Dziennika i komentarzy do niego.

Czytało się super, dopatrzyłam się nawet pewnych podobieństw między nami i naszymi budowami (tu chciałabym wstawić ikonkę z mrugnięciem, ale nie wiem jak...):

- jesteśmy na podobnym etapie (tylko z rocznym opóźnieniem...)

- mamy zamiłowanie do dobrych materiałów za umiarkowaną cenę

- starannie staramy się dopasować różne elementy wykończeniowe

- w momencie przeprowadzki (październik br), ja również będę miała 33 lata

- na moment przeprowadzki pozostanie nam wiele do zrobienia wewnątrz(niestety, więcej niż Tobie... ach ten brak gotówki)

- większość prac "zewnętrznych" przełożymy na rok następny.

U Ciebie szczególnie podobają się mi się:

- niebieska ściana w salonie (nie lubię niebieskiego we wnętrzu, a jednak u Ciebie mi się podoba..),

- barierki na balkonie i tarasie (planujemy mieć podobne),

- gres na tarasie (szczególnie na zbliżeniu).

Poza tym ogólne wrażenie bardzo przyjemne: aż szkoda, że to tak daleko, bo wpadłoby się na kawkę (tu znowu chciałabym wstawić ikonkę z mrugnięciem, ale ...).

Pozdrawiam, Maria

UKF

Październik już tuż, tuż ... zobaczysz sama ... w budowę domu wkładasz całą swoją energię i miłość ... i później on Ci się odpłaca.

Bardzo lubię wyjazdy, wypady, wycieczki, ale powroty do SWOJEGO domu to jest COŚ. :lol:

Życzę Ci, by wszystkie Twoje marzenia się zrealizowały.