Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Zielonej - KOMENTARZE

Recommended Posts

• Odpowiedzi 827
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja w sprawie sadzenia...

Polecam "Katalog roślin II" Związku Szkółkarzy Polskich (cena ok. 40 zł).

Są tam zdjęcia, krótkie opisy roślin oraz najfajniejsze: rysunki kształtu/wielkości obok człowieka (przy małych roślinach obok łopaty). Myślę, że może być to bardzo pomocne przy wyborze roślin do ogrodu.

A czy myśleliście o automatycznym podlewaniu ogrodu? (jakoś nie pamiętam...). Myślę, że to bardzo fajna rzecz.

Pozdrawiam, Maria

Jestem ciekawa jak komponuje się jasny kamień (przy lampie) z czerownawym brukiem i klinkierem? Czy dobrze rozumiem, że w przyszłości planujecie więcej takiego jasnego kamienia w ogrodzie?

Też chciałabym mieć taki kamień w ogrodzie, ale trochę boję się efektu zestawienia go z klinkierem...

Maria

Zielona, przeczytałam Twój dziennik, obejrzałam zdjęcia....przepięknie.

Konsekwencja w każdym calu, nic z przypadkowości, harmonia, spójność .

Bardzo przytulne wnętrza, takie z których nie chce sie wychodzić. Piekne zdjęcie słońca w sypialni! Dom jest jednością z ogrodem czyli wszystko tak, jak być powinno. Po prostu pięknie i już.

Tylko widząc kolejne etapy Waszej budowy zdałam sobie sprawę z ogromu prac które trzeba wykonać chcąc osiagnąć taki efekt końcowy.

Jestem przerażona tym, co przede mną. Czy ja temu podołam?

Jestem pod wielkim wrażeniem! Mam nadzieję, że jesteś dumna ze swoich osiągnięć, bo naprawdę powinnaś. Jeszcze raz gratuluję i życzę samych szczęśliwości :p

Łomatkooooooo Jak Ty masz pięknie !!!!!!!!!!!!!!!!

Jezusicku , zrobiłam tak :o i już mi tak zostało :o :wink:

Jestem pod wrażeniem , oszołomiona nie mogę dojść do siebie ....i na dodatek to wszystko w tak szybkim tempie? Poprostu rewelacja ! :p

Gratulki wielgachne i bużka dla pociech .

Dzięki wszystkim za miłe słowa, łechcą one moją próżność. :wink:

A tak poważnie, nabrałam już dystansu do domu, na początku (zaraz po przeprowadzce) strasznie się przejmowałam, czy znajomi i rodzina będą się w nim dobrze czuli, czy im się będzie podobało. Teraz jestem pewna, że ja i moi bliscy dobrze się w nim czujemy, że ma dobrą energię, że jest dla nas wytchnieniem, że jest funkcjonalny i przemyślany.

W wystroju wnętrz generalnie kierowałam się zasadą "żeby nie przesadzić".

Dostrzegam też jego niedoskonałości i tylko czekam kiedy wy je zauważycie. Aż dziwne, że nikt ich nie wytyka. Może jednak spróbujecie poszukać wad ... potknięć

Sama chciałaś

Tak patrzę sobie na dach ostatni i pewności pełnej nie mam, ale nie widzę na kominie takiego czegoś co to się kogut chyba nazywa i służy do kierowania dymu ponad dach. Obraca się toto do wiatru i ciąg powietrza podrywa dym do góry. Widziałem kominy i dachy ładnie uwalone sadzą bez tego ustrojstwa. Szkoda by było sobie dach i komin sadzą zafajdać.