Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Zielonej - KOMENTARZE

Recommended Posts

• Odpowiedzi 827
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak mocniej powieje to wyjdźcie przed domek i zobaczcie co dym robi w realu. Jak będzie go zawiewało to po koguta.

Widziałem nad morzem co potrafi dym z kominka bez koguta. Kogutowcy kominy i dachy jak nowe, bez koguta kocmołuchy, że aż ich szkoda, a budowani prawie o jednym czasie.

No ale wybór należy do was. (może tak w ulgę remontową).

Dostrzegam też jego niedoskonałości i tylko czekam kiedy wy je zauważycie. Aż dziwne, że nikt ich nie wytyka. Może jednak spróbujecie poszukać wad ... potknięć

No cóż, ja nie widzę żadnych wad, jeszcze poszperam :wink:

Jestem w trakcie czytania Twojego dziennika, długa droga przede mną ale włos mi sie zjeżył kiedy doszłam do katastrofy stropowej :o Powinnaś zmienić nick bo już od dawna nie jesteś zielona :D

Gdybym sama miała go kupić pewnie długo bym się zastanawiała, ale jak zobaczyłam go w ogrodzie, zakochałam się od razu. Tylko ten biały daszek mam zamiar pomalować w kolorze tynku. I absolutnie musi być taki niski. Wprawdzie to trochę niewygodne dla obsługującego, ale wysoki źle by tam wyglądał.

Zielona Kasiu- widać ,że mieszkanie w domku sprawia Wam , a szczególnie Tobie ogromną radość :lol: Fajnie jest tak sobie mieszkać w swojej wyśnionej chatce i na bieżąco upiększać ,a nie wirtualnie w planach , albo kiedyś....

Twój domek sprawia wrażenie takiego czystego , pachnącego a jego gospodarze -ludzi zorganizowanych i poukladanych . Pewnie tak jest bo otoczenie wokół nas mówi wiele ..... :wink:

Bawcie sie dobrze w Waszym ślicznym domeczku....

kroyena

Pewnie masz rację.

Domek będzie stał 1 metr od ogrodzenia (granica z drogą) i 1,5 metra od ogrodzenia graniczącego z sąsiadem i przypuszczam, że jeżeli sąsiad się pojawi (jest to prawie dzika działka, a sąsiada nie spotkałam od 5 lat) to pewnie będzie miał jakieś ale... , ale z drugiej strony ... jeżeli on kiedyś będzie chciał stawiać dom, to musi poprosić nas o zgodę na wystawienie domu bliżej niż 3 metry, bo działka jest wyjątkowo wąska, więc ...

Pożyjemy, zobaczymy ... najwyżej będziemy przestawiać, chociaż blaszak stał tam prawie 4 lata i nikt nas nie skarżył.

Blaszaka by nie było żal i tak był do rozbiórki. A jak myslisz o czymś trwalszym to postaw na jakich stopach, ale tak co by łatwo potem było przesunąć, no i konstrukcja taka co to może się przemieszczać pez rozbierania, najlepiej coś z drewna na krzyżaku i jak kto zapyszczy to można nawet bez ciężkiego sprzętu przesunąć co najwyżej by zaktyło kawałek ścieżki, jakiej ładnej. :wink:

No to wspaniałej podróży poślubnej Zielona! :lol: :lol:

Wypocznijcie i bawcie się dobrze, a jak wrócicie to pokaż koniecznie tę altankę. My też coś takiego planujemy i szukam inspiracji. Poza tym, u Ciebie wszytsko je piękne i godne oglądania :lol:

Pozdrawiam!