Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Zielonej - KOMENTARZE

Recommended Posts

• Odpowiedzi 827
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zielona,

Chciałabym Cię wypytać o Twoją pięęęęękną balustradę na balkonie. Mam nadzieję, że mogę?

Na naszym balkonie są na razie podobne metalowe słupki (i poręcz na górze) jak kiedyś na Twoim. I chodzi mi właśnie o ich obudowanie drewnem. Czy są one zabudowane ze wszystkich czterech stron?

Jakie jest wykończenie na styku z płytkami na balkonie?

Mój mąż bowiem obawia się, że przy całkowitym obudowaniu słupków i poręczy (poręcz chce obudować tylko od 3 stron - bez strony "spodniej" - takie odwrócone U) do środka obudowy może dostawać się woda i czynić szkody.

Gdybyś miała jakieś dodatkowe zdjątko balustrady od strony wewnętrznej balkonu/tarasu i wykończenia styku z płytkami - byłoby super (pytam, bo widziałam, że jesteś świetna w fotografowaniu detali).

Pozdrawiam, Maria

UKF

Może w przyszłym tygodniu zamieszczę zdjęcia detali, które Cię interesują.

Ale muszę Cię rozczarować. Poszliśmy na łatwiznę.

Metalowa konstrukcja jest obłożona drewnem tylko od strony frontowej, względy finansowe, wzięły górę nad estetycznymi.

Tylko poręcz jest obłożona z 3 stron, takie odwrócone U.

Zielona, Twój dziennik to po prostu jedna piękna opowieść o miłości do Twojego Domu. Jak ty to cudnie wymyśliłaś!!!

Nie lubię niebieskiego we wnętrzach, ale ten salon z niebieską ścianą u Ciebie powala na kolana!!! A ta balustrada!!!

Jesteś niesamowita! Właśnie zdetronizowałaś Kroyenę, który był moim uwielbianym nr 1 za kreatywność. Albo nie. Jesteście ex aequo. Ty za estetyczną, on za werbalną.

Paty

Domek ogrodowy kosztował 5000 zł z dowozem, montażem i malowaniem. A ponieważ nastąpiła pomyłka w kolorze domku i faktycznie musieliśmy go malować sami (Drewnochron kolor teak) firma http://www.jandrew.pl spuściła nam 100 zł. Można tam zamówić dowolną wariację tego domku, oczywiście za dopłatą. My zamówiliśmy z przedłużonym dachem.

abromba

Miło stać w jednym rzędzie z Kroyeną. :wink:

Mój domek jest bardzo skromny, więc tym bardziej cieszę się, że Ci się podoba.

Aga J.G.

Moje plany na przyszły rok (związane z domem)

1. Pergola nad dolnym tarasem, obok grilla-kominka, z wygodnymi drewnianymi ławami i stołem.

2. Miniaturowe oczko wodne, a właściwie mini kaskada (po niezagospodarowanej stronie ścieżki od furtki do tarasu).

3. Big skalniak-skarpa przy parkingu.

4. Zagospodarowanie południowej strony ogrodu (przy siatce)

I teraz wszystkich zmartwię, którzy się właśnie wprowadzają do nowego domu.

5. MALOWANIE - do malowania nadają się już ściany na klatce schodowej i w salonie.

Zielona już czekam na te zmiany będzie co oglądać :lol: :lol: :lol:

Co do malowania moja młodsza córcia już ma zapowiedziane że jej pokój będzie biały bo przy jej zdolnościach malowanie będzie co miesiąc i mam nadzieję że resztę ścian zostawi w spokoju :wink: :)

UKF

Obiecałam Ci, że w tym tygodniu zamieszczę zdjęcia detali balkonowych, ... zdjęcia mam wprawdzie zrobione ... ale od tygodnia mam w domu szpital. Podwójne zapalenie oskrzeli tzn. ja i Ania i zapalenie gardła - Jacek.

Jak się wykurujemy i wrócę do pracy, to wtedy postaram się wkleić.

• 2 weeks później...