Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Zielonej - KOMENTARZE

Recommended Posts

witaj Zielona :-)

my też na razie bez pociech ;-)

co prawda nie malujemy, ale po półtora roku od zamieszkania też widzę te "historyczne" odcienie :lol: :lol: :lol: na razie zostawiamy to jednak, a przymierzamy sie do elewacji zewnętrznej ...czytaj - wreszcie US zwrócił nam kaskę ;-)

pozdrawiam serdecznie

• Odpowiedzi 827
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć ivo

A u Ciebie ogród rośnie i się zakrzewia (sam :wink: ) a nowych zdjęć w albumie brakuje.

A propos akcji: "ZNOWU MALOWANIE" to mnie jakoś nie ciągnie do brania w tym czynnego udziału. Wyeksploatowałam się chyba przy akcji: "PIERWSZE MALOWANIE" - teraz mam jakąś "alergię" na farbę, którą mój Marek nazywa "czystym lenistwem".

Cześć ivo

A u Ciebie ogród rośnie i się zakrzewia (sam :wink: ) a nowych zdjęć w albumie brakuje.

z przodu domku trochę mu dopomogłam....ale z tyłu sam się tak zakrzewia, a raczej zaperza ...że szok :wink: :lol:

zdjęcia są tylko z albumem jakieś problemiki mamc ały czas :-(

A propos akcji: "ZNOWU MALOWANIE" to mnie jakoś nie ciągnie do brania w tym czynnego udziału. Wyeksploatowałam się chyba przy akcji: "PIERWSZE MALOWANIE" - teraz mam jakąś "alergię" na farbę, którą mój Marek nazywa "czystym lenistwem".

:lol: :lol: :lol:

• 2 weeks później...

Zielona- ja właśnie wczoraj przywiozłam dzieci od babci....oczywiście wcześniej przeprowadziłam akcję jaką Ty opisałaś ;-)

Franek jak był mniejszy to dobrze nie łapał skutków takiego sprzątania.....a teraz (5 lat):

- mamo - gdzie jest goryl? (od autora - pluszowa zabawka ;-)...którą nie bawił sie chyba od roku)

- na poddaszu....

- mamo - przyniesz mi tego goryla....

- tatuś Ci przyniesie ( :lol: :lol: )

część rzeczy wyniosłam, ale część papierowych rupieci - poszło z dymem ....od czasu do czasu trzeba zrobić lekki porządek z tymi skarbami, bo chyba do pokoju wejść by nie było można ;-)

pozdrawiam

PS. wreszcie wrzuciłam do dziennika zdjęcie mojego kominka - zapraszam :-)

Swoim wpisem do moich komentarzy , zachęciłaś mnie do przeczytania Twojego dziennika...

Będę szczera, nie dałam rady! Ale wszystkie zdjęcia pooglądałam....

I tak:

1. Domek zgrabny i piękny

2. Ogród i teren wokół domu zadbany i przemyślany

3. Wnętrza dopieszczone i gustowne

4. Doskonała kolorystyka.....

mogłabym jeszcze tak długo wyliczać...Jednym słowem - ŚLICZNIE!

Wiesz, mam identyczny niebieski dywan... :D

Ciekawa jestem, czy ćwiczysz na tym orbitreku....Mój atlas doskonale się sprawdził do wieszania prania..... :lol:

Pozdrawiam :D

• 3 weeks później...

Ewka

Ja to jestem niespokojny duch, w jednym miejscu dlugo nie wytrzymam, zmiany, zmiany ... to mój żywioł :wink:

Tydzień bez zmian to tydzień stacony :wink:

A jak zaczyna się stabilizacja to mnie nosi.

Okres budowy domu to był jeden z piękniejszych okresów w moim życiu... na monotonię nie mogłam się skarżyć. :lol:

• 4 weeks później...

Witaj Zielona

Bardzo podoba nam się wasz domek w środku przestonny, szcgólnie podobają mi się balkony napisz proszę jak były zrobione, my też się przymierzamy doo takich ale mamy jeden problem, mianowicie czy całe robiś z drewna cze wcześniej jakoś je wzmocnić konstrukcją metalową

• 2 weeks później...

Zielona,

fantastyczny ten Wasz domek

i super ogród.

Muszę to wszystko pokazać mojemu Miśkowi - nie wie co ma wyczarować.

A mam jeszcze pytanko - jak jest ten Twój winobluszcz?

Czy gubi liście na zimę, a może jesienią robi się czerwony?

wygląda bosko - więc napisz o nim coś więcej.

Ps. pochwał o kominku nie będę pisać - to oczywiste :wink:

Cześć dziewczyny!

Agacka

... nie czaruj ... już masz śliczny domek! A co do zdjęć to ileż można fotografować to samo... :wink:

Funia

Ten winobluszcz to właściwie dwa winobluszcze: trójkapowy (jaśniejszy) czepia się mackami - zrzuca liście i pięcioklapowy, też zrzuca liście, ten się nie przebarwia na czerwono, ale mam też takiego w ogrodzie co się przebarwia na czerwono ... tzn. okaże się jesienią czy się przebarwia. :wink:

Maluszek

dzięki ... :lol: