Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Zielonej - KOMENTARZE

Recommended Posts

Zielona z pomysłem usunięcia zdjęć w pełni Cię rozumiem, ale szkoda, że rezygnujesz z pisania dziennika :( ale cóz toTwoja decyzja. A z tym allegro to mnie zaskoczyłaś, oczywiście napisz jak skończyła się ta akcja, pozdrawiam i trzymam kciuki za happy end tej smutnej historii.

• Odpowiedzi 827
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 months później...

Zielona, trzymam mocno kciuki za odzyskanie Waszych sprzętów. Napisz jak będzie już coś wiadomo.

Może to trochę egoistyczne ale szukałam Twojego dziennika licząc na to, że może zdjęcia ogrodu powklejasz. Potrzebuję inspiracji a Twój ogród należał do jednych z moich ulubionych.

Trzymajcie się ciepło...

• 1 month później...

Witajcie dziewczyny (same dziewczyny ... widać kto tu dba o ogród; :wink: )

Zapewniam was, że mimo szczerych chęci zrobienia aktualnych zdjęć ogrodu, nie było to bardzo możliwe w ten weekend - cały czas padało i było zachmurzone. Ale co się odwlecze ....

A w ogrodzie wszystko zmienia się z dnia na dzień, codziennie widzę, że coś baaardzo urosło, albo karczownik - taki szkodnik - uciął lilie, wiciokrzewy i rododendrony.

Na rabatkach zrobiło się ciasno, więc przesadzam - mój ogród to ogród "wędrujący". :D

I jeszcze jedno - dziewczyny nie przesadzajcie - jak ja oglądam wasze zdjęcia to czerpię pomysły właśnie od was :D :D :D

Ania to co u Ciebie na zdjęciach jest podpisane "Nie wiem co to, ale bardzo mi się podoba" - to SKALNICA - bardzo dobrze się czuje w otoczeniu kamieni, więc daj tam ze dwa otoczaki lub inne kamyczki. :lol: :lol:

andrzejka to różowe to tawułka, mam jeszcze taką ciemoczerwoną, ale bardzo powoli u mnie rośnie.

no i są zdjęcia :-) Hurrra!

bardzo zielono u Ciebie ...i nie jest to aluzja do Twego nicka :lol: :lol: :lol:

wszystko rośnie jak na drożdżach ;-)

a z przesadzaniem to chyba tez tak będę miała...na początku wszystko jest małe i chcemy zapełnić puste pola, a potem się rozrasta i trzeba przesadzać ;-).....ale wcale mnie to nie martwi :-)

pozdrawiam

Zielona ale pięknie u ciebie :D

już wiem skąd będę czerpała inspiracje jak już przyjdzie pora zagospodarowywać swój ogród.

ps. pamiętasz może jakiej firmy masz kostkę?

Kostka to nostalit pomarańczowy firmy Bruk-Bet - kupowany w Krakowie :lol:

Dla mnie inspiracją jest ogród toli z forum.

Zielona kiedyś dawno, dawno temu widziałam wnętrze Twojego domku :( Jeszcze na etapie wprowadzania powolnych zmian....Jeżeli ewoluowało tak , jak ogród, a z opisów mogę sobie wyobrazić, że tak :p :p , to teraz wszystko to razem do kupy wygląda bajecznie :D :D :D

Cieszę się, że mogliście choć częściowo odzyskać stracone rzeczy i życzę Ci, aby w Twoim domu bywali już zawsze tylko zaproszeni :evil: :evil: goście. Mam nadzieję, że wewnętrznie poradziłaś sobie z tą sytuacją ...

Ze spraw budowlanych: dom macie ocieplony wełną 15+5 - nas straszą, że obecnie standardem jest co najmniej 30cm ocieplenia.. Jak oceniasz - te 20 cm wystarczy, czy jednak nadbić krokwie i położyć dodatkowe 10cm?

Zrozumiałam, że do komina od kominka nie wkładaliście żadnego wkładu. Jak zachowuje się komin - w tym temacie znów słyszymy rady : wkładka niezbędna. Będę wdzięczna za odpowiedzi.

Cieplutko pozdrawiam

Zielona ja tez juz kiedys sie zachwycalam Twoim domem i ogrodem...Musze powiedziec, ze jak juz mam mysli typu, aj, zeby ten domek byl moj, to znaczy, ze juz bardziej nie moze mi sie spodobac... :wink:

Pieknie masz. A taki ogrod jak u Ciebie i u Toli, to marzenie chyba kazdego z nas... :D