Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Zielonej - KOMENTARZE

Recommended Posts

• Odpowiedzi 827
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pozwól mi dołączyć do grona osób będących pod wrażeniem tempa Twoich postępów w budowaniu.

Buduję w woj.małopolskim (okolice Trzebini/Chrzanowa) i właśnie wczoraj skorzystałam z Twojego "przewodnika" po krakowskich hurtowniach ceramiki. Jestem bardzo zaintrygowana drzwiam wewnętrznymi (na zdjęciach wyglądają bardzo ładnie). Bardzo proszę o namiar na wykonawcę i Twoje pierwsze wrażenia jako użytkownika.

Pozdrawiam i życzę sukcesów, Marbo

Marbo

Miałam przesłać Ci na priva namiar na wykonawcę drzwi, ale zrobię to tutaj, ponieważ jestem naprawdę zadowolona.

Zakład w Skrzydlnej tel. (018) 33 31 034, najpierw musisz jechać obejrzeć, wybrać coś, potem robią wycenę, przyjeżdżają na pomiar, ok 4 tygodni trzeba czekać i przyjeżdżają montować. 1 komplet (ościeżnica, szkrzydło z szybkami, listwy maskujące, bez klamek) kosztował ok. 1000 zł. bez rachunku.

Bardzo się cieszę, że są osoby, którym oprócz mnie i Marka kominek się podoba. Mój tata i teściu co przechodzą koło niego to kręcą wymownie głową. :roll:

Może na zdjęciach tego nie widać (no może na tym z holu) ale nad kamieniami zamontowaliśmy 2 delikatne lampeczki, które oświetlają kamień (takie jak się stosuje do podświetlania obrazów), narazie są okryte folią.

Na stronie 2 i 3 w albumie są też zdjęcia łazienek. Moim rodzicom bardziej się podoba dziecięca (pomarańczowa), ja jestem zakochana w oliwce.

Teska

Parapety są z tego samego drewna co okna: mahoń meranti, kolor lakieru Sikkens Alt Kiefer 073, takie sam kolor mają drzwi.

Parapety są dość delikatne i wszystko co będę na nich stawiać musi być na serwetkach (bardzo łatwo się rysują)

Najlepiej całość okna widać na tym zdjęciu.

http://foto.onet.pl/albumy/zdjecie.html?no=19&id=5848&q=Mój%20dom&k=5&nxt=18

Jedyne umyte okna w całym domu.

A kamień na kominku to Kastylion (ściągany z Francji) takie sprasowane muszelki. Czasami robi takie samo wrażenie jak odkrywka na żwirowniach. Widać poziome pasma.

Alanta.

Mój emblemacik odzwierciedla obecny mój stan ciała i ducha. Skaczę i miotam się by się „wykończyć”, może tylko nie skaczę w miejscu.

mAgnes

Z kominkiem było tak. Zobaczyłam podobny w czasopiśmie, kilka tygodni zajęło mi znalezienie podobnego wzoru. Wszyscy dystrybutorzy wkładów SUPRY powinni mieć w katalogu obudowę o nazwie ALTAIR (jak chcesz to mam namiar na krakowskiego dystrybutora, tylko trochę się skomplikowała sytuacja prawna firmy, bo zmarł właściciel) Kamienie KASTYLION ściągają je z Francji dystrybutorzy wkładów kominkowych Supry.

Półeczki po bokach i lampki oświetlające kamień to mój pomysł, wymaga precyzyjnego wykonania izolacji i nie jest tani.

Twoje dzisiejsze doświadczenia wskazują jak cennym dla całej gospodarki "zwierzątkiem" jest inwestor. Od ust sobie odjemie a da zarobić innym, bo musi :D. Policz, ile to już dziś dzięki Tobie zarobili operatorzy telefonów ?!