Tomson26 04.12.2016 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Witam wszystkich forumowiczów. Mam kilka pytań odnośnie przekształcenia działki rolnej na działki budowlane. Zaznaczam, iż zaczynam interesować się tym tematem i jestem kompletnie zielony. Otóż mój wujek posiada na własność 3,25 ha pola, które stoi przy drodze gruntowej, a wzdłuż tej drogi już wybudowano dużo domów i powstało osiedle ( przedtem były tam same pola uprawne). Wujek chce podarować mi całość tego pola, a ja z kolei chciałbym przekształcić ten duży teren na działki budowlane, bo wiem, że sprzedawały by się dość dobrze na nowo powstającym osiedlu. Stąd pytanie, ile mniej więcej wynosiłby całkowity koszt przekształcenia całości tego pola na działki budowlane? Chciałbym żeby na wydzielonych działkach mieściły się domy od 100-150m2. Wiem, że ceny w różnych regionach są różne, dlatego prosiłbym o przedział cenowy. Teren wielkopolski. Interesują mnie ceny samego przekształcenia w działki nieuzbrojone, chciałbym też się dowiedzieć ile kosztuje uzbrojenie pojedynczej działki. Przyłącza na pewno są w pobliżu, gdyż jak już mówiłem dużo domów już powstało. Jaki byłby koszt pojedynczej działki? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pomoc, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts