AndrewSz 04.12.2016 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Drodzy Forumowicze, w obecnie zajmowanym przeze mnie mieszkaniu zostało kiedyś zainstalowane oświetlenie nocne na korytarzu. Oświetlenie działa tak, że w nocy (albo po prostu kiedy w mieszkaniu jest ciemniej) czujka na suficie wykrywa ruch i zapala cztery światełka, które są nisko przy podłodze. Instalaja była robiona przez kogo innego kilka lat temu. Ostatnio jedno z nich przestało świecić. Zabrałem się za rozkręcanie, żeby sprawdzić rodzaj żarówki i kupić odpowiednią. A w środku niespodzianka - panel z diodami. Nie mam żadnego doświadczenia z instalacjami. Liczyłem, że prosta wymiana żarówki załatwi sprawę Pomóżcie - co to jest, gdzie to kupić i jak się zabrać za wymianę? Z góry każdemu dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 05.12.2016 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 Nie mam żadnego doświadczenia z instalacjami. Liczyłem, że prosta wymiana żarówki załatwi sprawę Pomóżcie - co to jest, gdzie to kupić i jak się zabrać za wymianę? Z góry każdemu dziękuję! Wygląda na to, że to ledy na 230V Kanluxa zgodnie z tym http://www.elektrykon.pl/pdf_datasheet.php?products_id=556 zapewne spaliła się jedna i nie świecą wszystkie.(to prosty układ na oporach)...trzeba zlokalizować i wymienić albo zakupić nową lampkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo_11 05.12.2016 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 (edytowane) Nie ledy na 230V, tych chyba oprawa led na 230V... Nieważne zresztą (są tacy co pytają w sklepach o diody led na 230)Ogarnięty majsterkowicz powinien to naprawić w 15-30 minut, pewnie faktycznie któraś z diod zakończyła żywot.I bynajmniej nie próbować naprawiać tego samemu pod napięciem 230V !!!!!Albo kupić nową oprawę, ceny zaczynają się od 25 zł mniej więcej. Edytowane 5 Grudnia 2016 przez Pablo_11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts