jablonix 05.12.2016 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 Witam serdecznie. Mam dom z 2004r. ocieplony wszędzie plastiki. Dom podpiwniczony całość 500m. Budowa klocek. Dach papa.Dwa osobne wejścia. Parter wykorzystywany jest na działalność gospodarczą a piętro na mieszkanie Na jednej ścianie pustaki szklane bo 1.5 do granicy. Prawie w każdym pomieszczeniu kratki wentylacyjne. Na parterze wszystkie okna suchutkie nawet luksfery. Na piętrze mieszkalnym na każdym oknie skraplanie się pary/wody w granicach dolnych uszczelek. Wyczytałem że to niby norma. Najgorzej jest na lukferach. W jednym pokoju wylazł grzyb na luksferze. W dwóch pokojach w górnym rogu delikatny grzybek. Usunąłem go preparatem. Wczoraj w jednym z okien zainstalowałem nawienik na próbę. Dlaczego parter jest suchutki na oknach a na piętrze na każdym oknie jest skroplina. Dodam że są dwa niezależne wejśćia do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 05.12.2016 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 Po powietrze cieplejsze unosi się do góry i zabiera ze sobą wilgoć, bo najprawdopodobniej góra jest mocniej eksploatowana w sensie przebywania osób w zamkniętych pomieszczeniach, bo występuje różnica temperatur pomiędzy piętrami, bo nie ma odpowiedniej wentylacji która usunęłaby nadmiar wilgoci. Czy coś się z tym zgadza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jablonix 05.12.2016 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 Tylko parter jest odzielony od pietra osobnym wejsciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jablonix 05.12.2016 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 Kupiłem taku pochłaniacz wilgoci ale żadna ciecz się nie pojawiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lars 05.12.2016 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 Na piętrze mieszkalnym na każdym oknie skraplanie się pary/wody w granicach dolnych uszczelek. Wyczytałem że to niby norma. To nie jest norma. Tak się dzieje gdy nie ma wentylacji czyli mieszkanie przypomina zamkniętą torbę foliową. Warto zadbać o wentylację (nie mylić z wietrzeniem) i dodatkowo poprawi się komfort bo będzie czym oddychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jablonix 05.12.2016 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 Co można na początek zrobić żeby też nie wyziebiło domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts