wojas2000 05.12.2016 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 Dzień dobry,Czy zawór do dopływu zimnej wody dla wymiennika c.w.u. z dwiema wężownicami spiralnymi ma być cały czas otwarty? Jestem kompletnym laikiem a Fachowiec który mi robił instalację wod.-kan. i c.o. jest nieosiągalny i w związku z tym nie mam ciepłej wody użytkowej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 05.12.2016 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 Dzień dobry, Czy zawór do dopływu zimnej wody dla wymiennika c.w.u. z dwiema wężownicami spiralnymi ma być cały czas otwarty? Jestem kompletnym laikiem a Fachowiec który mi robił instalację wod.-kan. i c.o. jest nieosiągalny i w związku z tym nie mam ciepłej wody użytkowej. Pozdrawiam. Jeżeli jest to woda z której korzystasz po podgrzaniu w tym wymienniku to tak - ze zbiornika ubywa wiec tą drogą jest uzupełniana do podgrzania -ma być więc otwarty. Jeśli natomiast jest to zawór uzupełniający płyn w wężownicach to nie wtedy zawór ma być zamknięty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts