mada27 05.12.2016 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 Trochę mam kiepską sytuacje, bo mieszkam dość daleko od ikei, i montaż kuchni oraz transport wycenili mi na 3300zł, i szukam alternatywy, jedyne co znalazłam to Ariba, ale nie ma za bardzo nigdzie opinii o ich usługach, no jedynie te na ich stronie, wszystkie pochwalne. Jeśli ktoś korzystał z ich usług, to bardzo proszę powiedzcie jak oceniacie współpracę? I druga sprawa to proszę o wszelkie podpowiedzi na co zwracać uwagę przy montażu? i czy to prawda ze wycena montażu zazwyczaj baaarrdzoo różni się od wyceny podanej wstępnie? że potem doliczają za montaż cokołów, nóżek, gzymsów, sprzętu, czy za wycięcie dziury na zlew...O co pytac i co ustalać przed zamówieniem usługi?Z góry bardzo dziękuję za wszelkie wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lars 05.12.2016 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 Wycena usługi powinna być wiążąca. Przecież jest projekt i meble, które się składa się przyjemnie jak klocki lego. Wiem bo sam składałem nie jedną kuchnię, nie tylko z Ikea.Dodatkowe rzeczy dodatkowo płatne. Naciągaczy nie brakuje niestety i może stąd takie opinie. Przy montażu nie ma za bardzo co robić z punktu widzenia odbiorcy. Ważny jest poziom, spasowanie i przymocowanie korpusów szafek w kliku miejscach do ściany. Szuflady nie powinny ocierać o siebie przy pełnym wysuwie. Szpary między frontami powinny być równe i proste. Rączki nie powinny być zbyt mocno dokręcone ponieważ może to uszkodzić powłokę lakierniczą, która wokół punktowego nacisku odejdzie z upływem czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 06.12.2016 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 3300 zł. za montaż i transport ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 07.12.2016 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Trochę mam kiepską sytuacje, bo mieszkam dość daleko od ikei, i montaż kuchni oraz transport wycenili mi na 3300zł, i szukam alternatywy, jedyne co znalazłam to Ariba, ale nie ma za bardzo nigdzie opinii o ich usługach, no jedynie te na ich stronie, wszystkie pochwalne. Jeśli ktoś korzystał z ich usług, to bardzo proszę powiedzcie jak oceniacie współpracę? I druga sprawa to proszę o wszelkie podpowiedzi na co zwracać uwagę przy montażu? i czy to prawda ze wycena montażu zazwyczaj baaarrdzoo różni się od wyceny podanej wstępnie? że potem doliczają za montaż cokołów, nóżek, gzymsów, sprzętu, czy za wycięcie dziury na zlew... O co pytac i co ustalać przed zamówieniem usługi? Z góry bardzo dziękuję za wszelkie wskazówki Co do Ariby to korzystałam z ich usług (zakupy i transport) już 3 czy 4 razy. Raz duże zamówienie, głównie meble, na prawie 4 tyś, i 3 razy nieco mniejsze zamówienia, różne drobiazgi i za kazdym razem super. Terminowo, świetny kontakt z kierowcą, który nawet po kilka razy dzwoni sam i informuje, ze ma np. delikatne opóźnienie. Kierowca bardzo pomocny, uprzejmy. Dodatkowo doliczają zniżki za zakupy, które wynikają z posiadania przez nich karty Ikea Family, więc mi za każdym razem wychodziło trochę taniej, gdy przychodziło do płacenia Płaci się kierowcy, przy odbiorze. Bardzo polecam Aribę, bo sprawdzałam kilka firm (nawet lokalnie działających, z mojego miasta) i przez Aribę wychodzi najtaniej. I do tego super solidnie i miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 08.12.2016 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 Dziwnie pachnie mi w tym wątku reklamą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts