Qba30 05.12.2016 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 Cześć,temat przespałem na etapie projektu i budowy, teraz przed kolejnymi etapami prac mam zagadkę...Projekt przewidywał wykonanie chudziaka na poziomie -19 cm od 0, i kolejne warstwy10 cm styro7 cm wylewka 2 cm wykończenie Małymi krokami przymierzam się do podłogówki i uświadomiłem sobie że te 10 cm na styropian to zdecydowanie za mało, niestety jest już za późno bo stolarka osadzona.Aby ratować sytuację myślę, że pod wylewkę zastosuję styropian o lambdzie ok 0,031. Orurowanie ogrzewania podłogowego planowałem ułożyć w styropianie systemowym, tym z wypustkami do prowadzenia rur.W takim przypadku miałbym ok 7 cm styro o przenikalności 0,031 i 3 cm styro o przenikalności 0,036.A może lepiej w moim przypadku będzie dać 10 cm styro o lambdzie 0,031 a na górę aluminiową folię ekranującą?Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofb51 05.12.2016 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 U mnie 15 cm styro 5cm wylewki i 2 cm wykonczenie. Rowniez planuje dac podlogowke i ujac troche styro zeby zyskac ciut wyzszy sufit bo na czysto wyjdzie 2,55-2,58. Styro jakis lepszy i mysle ze bedzie dobrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 05.12.2016 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 @Qba30 Będzie drożej, ale sytuację uratujesz. 12 cm pianki PIR w płycie o lambdzie 0,022 to odpowiednik 18 cm styro. Rurki od ogrzewania w jastrychu anhydrytowym 5 cm I 2 cm na okładzinę podłogową. Szukaj płyty PIR z obustronną okładziną z folii aluminiowej. Masz polskiego producenta płyty w rozsądnej cenie z miasta o tradycjach naftowych. Pozdrawiam Cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario244 05.12.2016 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 (edytowane) Czy można połaczyc płyty PIR ze styropianem? np. 2cm płyta PIR na chudziak, na płyty PIR rury od ciepłej wody użytkowej i na wierzch 8cm styropianu EPS 100 ?? wyjdzie cenowo dwa razy tyle co 2x5cm styropianu, ale może warto Edytowane 5 Grudnia 2016 przez mario244 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts