nowy122 05.12.2016 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 Chciałem się poradzić w kwestii doboru elementów do sytemu wentylacji mechanicznej wywiewnej bez reku.Sprawa wygląda następująco: kanały ułożone na stałe sprowadzone na nieogrzewany strych fi 150 PARTER - kubatura ok. 300m3 razem z garażem. pomieszczenia, w których mam kanał wentylacyjny: KUCHNIAWCSPIŻARNIAGARAŻ nieogrzewany PIĘTRO - kubatura ok. 250 m3. pomieszczenia, w których mam kanał wentylacyjny:ŁAZIENKA Co chcę osiągnąć ? Chcę zmontować instalację wywiewną tak aby osiągnąć minimalny wymagany ciąg wentylacji niezależnie od warunków pogodowych. Dobrze gdyby wentylator był ze sterownikiem i regulacją. Dodatkowo chciałbym aby na łazienkę piętro była funkcja drugiego biegu gdyby nagromadziło się dużo pary wodnej. Ponadto potrzebuję jakieś izolowane przewody aby popodłączać to na strychu i aby nie było efektu skraplania wody. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts