jablonix 06.12.2016 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Witam serdecznie. Mam pewien problem. Spodziewamy się dziecka i muszę wykorzystać pokój jako sypialnie. Problem jest taki że mam na tej ścianie luksfer i 1.5m do granicy więc o oknie nie ma mowy. W pokoju jedna kratka. Na luksferze tej zimy zbiera się strasznie woda i grzyb na fugach. Zauważyłem że na suficie coś się zaczęło dziać i w innych pokojach też wielkości 5cm. Dom piwnica, parter, piętro. Na parterze działalność na piętrze mieszkanie. Dom z 2004r. ocieplony. Proszę o pomoc co można zrobić z takim pokojem żeby szło tam latem spać a zimą nie wychodziła wilgoć. Jeden dzień jest suchutko a inny zbiera się skropliny na dole lukfera. Zauważyłem też że dzieje się tak na oknach w domu na piętrze. Na parterze nie ma takiego zjawiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzymonKc 07.12.2016 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 (edytowane) Na piętrze wentylacja grawitacyjna działa najsłabiej (krótkie kominy - mały ciąg), w dodatku ten pokój jest szczelny i jedyne powietrze jakie tam się może dostać pochodzi z wnętrza mieszkania i niesie już spory ładunek wilgoci. Spróbowałbym zamontować w tym pomieszczeniu nawiewnik ścienny higrosterowalny (z dala od kratki wywiewnej), a w pozostałych pomieszczeniach rozszczelnić trochę okna, albo też zamontować nawiewniki.Możesz też powiększyć powierzchnię kratek wywiewnych i wywalić z nich siatkę (o ile jest). Edytowane 7 Grudnia 2016 przez SzymonKc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jablonix 12.12.2016 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 A co można latem zrobić żeby tam się nie udusić podczas spania ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jablonix 22.12.2016 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 pomoże ktoś ? czy klima w takim pomieszczeniu np. latem to będzie dobry pomysł żeby dało się tam spać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts