lipsy 06.12.2016 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Witam!Na forum znalazłam bardzo dużo tematów tego typu, aczkolwiek na żadnym z nich nie znalazłam odpowiedzi, która by mnie satysfakcjonowała. Planuję zakup mieszkania w kamienicy (budynek ma mieć robioną elewację na wiosnę), na 2 piętrze. Mieszkanie jest ulokowane pomiędzy innymi (zarówno powyżej, poniżej, jak i po bokach mieszkania są zajmowane). Mieszkanie ma powierzchnię 47 m2, okna są plastikowe, w pomieszczeniach (2 pokoje oraz kuchnia) są ulokowane piece akumulacyjne. Obecna właścicielka twierdzi, że rachunki za prąd wynoszą miesięcznie 200 zł w okresie grzewczym (poza nim kwota waha się w okolicach 100 zł za dwa miesiące), dodam, że mieszkanie korzysta z nocnej strefy. Zastanawiam się, czy faktycznie rachunki za prąd mogą oscylować w okolicy 200 zł na miesiąc w okresie zimy? Po rozmowie z właścicielką wysłała mi zdjęcia rachunków za prąd z zeszłej zimy i faktycznie ta kwota wynosiła średnio 200-250 zł za miesiąc, lecz nie jestem w stanie sprawdzić, jaka temperatura panowała wtedy w mieszkaniu (czy 20 stopni, czy 12). W związku z tym, czy byłby ktoś uprzejmy i napisał, czy w takich warunkach taka cena za prąd jest realna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 06.12.2016 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Wydaje mi się, ze w nocnej taryfie to może być realne. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaO87 31.01.2017 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Dużo zależy też od samego pieca, ale myślę, że takie rachunki są jak najbardziej realne. Potrzeba nieco więcej informacji. Rozumiem, że są 3 piece? Jaką mają moc? Statyczne? Dynamiczne? Te drugie są trochę tańsze w użytkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts