Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogrzewanie elektryczne w mieszkaniu 47m2

lipsy

Recommended Posts

Witam!

Na forum znalazłam bardzo dużo tematów tego typu, aczkolwiek na żadnym z nich nie znalazłam odpowiedzi, która by mnie satysfakcjonowała.

Planuję zakup mieszkania w kamienicy (budynek ma mieć robioną elewację na wiosnę), na 2 piętrze. Mieszkanie jest ulokowane pomiędzy innymi (zarówno powyżej, poniżej, jak i po bokach mieszkania są zajmowane). Mieszkanie ma powierzchnię 47 m2, okna są plastikowe, w pomieszczeniach (2 pokoje oraz kuchnia) są ulokowane piece akumulacyjne.

Obecna właścicielka twierdzi, że rachunki za prąd wynoszą miesięcznie 200 zł w okresie grzewczym (poza nim kwota waha się w okolicach 100 zł za dwa miesiące), dodam, że mieszkanie korzysta z nocnej strefy.

Zastanawiam się, czy faktycznie rachunki za prąd mogą oscylować w okolicy 200 zł na miesiąc w okresie zimy?

Po rozmowie z właścicielką wysłała mi zdjęcia rachunków za prąd z zeszłej zimy i faktycznie ta kwota wynosiła średnio 200-250 zł za miesiąc, lecz nie jestem w stanie sprawdzić, jaka temperatura panowała wtedy w mieszkaniu (czy 20 stopni, czy 12).

W związku z tym, czy byłby ktoś uprzejmy i napisał, czy w takich warunkach taka cena za prąd jest realna?

• 1 month później...