CafeDelTom27 08.12.2016 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 Jastrzab:To do cieplych krajow chyba nie jezdzisz he he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_796 08.12.2016 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 Jastrzab:To do cieplych krajow chyba nie jezdzisz he he he Najgorzej, jak wśród domowników są rozbieżności typu, że jeden może funkcjonować tylko powyżej X st., drugi tylko poniżej. Rodzina może się mało widywać. Podobnie z temp. wody w bojlerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 08.12.2016 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 tak jak z muzyka na weselu.Wszystkim nie dogodzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_796 08.12.2016 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 Akurat na weselu jest lepiej, bo gusta się wyrównują wraz z kolejnymi toastami.Na co dzień gorzej. Na szczęście dużo jeżdżę sam autem i mogę czegoś swojego posłuchać bez słuchania marudzenia pasażerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 08.12.2016 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 Jastrzab:To do cieplych krajow chyba nie jezdzisz he he he Jest pewna roznica miedzy 27C na zewnatrz ktorego sie nie da uniknac, i 27C suchego powietrza z kominka ktorego mozna uniknac. Wiesz jaka jest wilgotnosc przy takiej temperaturze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 08.12.2016 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 wiem wiem jaka wilgotnosc gdyz mam w salonie higrometr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 08.12.2016 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 wiem wiem jaka wilgotnosc gdyz mam w salonie higrometr. To wiesz tez ze jest mało przyjazna człowiekowi. To jest także dla mnie argument przeciw kominkowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 08.12.2016 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 zgadza sie ale kominek ma tez swoj urok.ale zeby nie schodzic z tematu to jak zima wykanczalem dom to mialem koze za 200zl i w domu bylo juz przyjemniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 08.12.2016 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 zgadza sie ale kominek ma tez swoj urok.Mnie ten urok wogóle nie rusza. Niedogodności z nim zwiazane już owszem. Ale co kto lubi. Wracajac do tematu kominek powietrzny bez rozprowadzenia to zły pomysl na ogrzewanie calego domu. Chyba tylko w sytuacji małego domu, gdzie komin przechodzi przez wszystkie pomieszczenia. Znam przypadek paru rur z recznie włączanym wentylatorkiem ktory gorace powietrze z czopucha gna prosto do pomieszczen oddalonych. Dawało to zauwazalne rezultaty. Raczej tanie a skuteczne rozwiazanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 08.12.2016 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 To jest normalne? Ze bez płaszcza wody kominek jedynie "wyglada"? Czy faktycznie powinno nim sie dac ogrzać dom? Po prostu słabo palieś. Przy mocy nominalnej powinieneś zużywać ok. 4kg drewna na godzinę. Dymu nie powinno być praktycznie widać. Jak było u ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 08.12.2016 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 nie mozna poównywac suchego wygrzanego domu do wychłodzonego stanu zimą który nigdy ciepłą nie widział. Wiadomoze ze inny jest odbiór ciepła.ile kg drewna spaliłeś? Byc moze nieobudowany wkład nie ma aż takiego rpzepływu jak obudowany. Jak obudujesz i dodatkowo opływ kominka przez powietrze napędziwsz turbiną to spokojnie ogrzejesz cały dom spalając 1,5kg/h ja spalam 10kg brykietu w 6-7 godzin i moc kominka jest wystarcająca do nagrzania około 80m2 a ciepło dolatuje też na piętro czyli w sumie więcej m2 grzeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecet0 08.12.2016 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 Po prostu słabo palieś. Przy mocy nominalnej powinieneś zużywać ok. 4kg drewna na godzinę. Dymu nie powinno być praktycznie widać. Jak było u ciebie? Na to wychdzi ze słabo paliłem, Ile spaliłem kilogramów to tego nie wiem bo nie miałem wagi A odnosnie tego ze dymu nie powinno być widać to rozumiem ze pytasz w wkładzie przy ogniu tak? Czy na końcu komina po wyjściu z domu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 08.12.2016 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 Z pewnością pyta o koniec komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts