DarW 07.12.2016 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Witam, Proszę powiedzieć czy tak zamontowany kominek odpowietrzający nie będzie w przyszłości źródłem problemów. Mam obawy, że w przyszłości w tym miejscu może dochodzić do przecieków i zawilgocenia izolacji dachu. Dachówka Koramic Alegra 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
empresso dachy 08.12.2016 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 Na pewno będzie. na pełnym deskowaniu pewnie jest papa jako warstwa wstępnego krycia, zatem przy prawidłowo zamontowanym kominku dachówka kominkowa nie powinna być widoczna. jedynie rura. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarW 09.12.2016 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2016 Tak na deskach jest papa położona. Nie bardzo wiem jak da dachówka powinna być zamontowana w inny sposób. Może jakiś rysunek zdjęcie poglądowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosa808 14.12.2016 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 A to będzie bez redukcji i przyłącza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 14.12.2016 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 Witam, Proszę powiedzieć czy tak zamontowany kominek odpowietrzający nie będzie w przyszłości źródłem problemów. Mam obawy, że w przyszłości w tym miejscu może dochodzić do przecieków i zawilgocenia izolacji dachu. Dachówka Koramic Alegra 9 Do jakich przecieków, przecież kominek odpowietrzający to nic innego jak ...dachówka z kominkiem, która łączy się zamkami z innymi dachówkami. Redukcja i przyłącze są w zestawie. Tak wygląda mój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 14.12.2016 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 Albo zdjęcie źle zrobione albo coś z Twoim dachem jest nie tak? Dachówki a więc i kominki montuje się na łatach stąd odległość pomiędzy dachówka a papą to około 6,5~7,5 cm. Na zdjęciu widać, że kominek praktycznie dolega do papy a może to takie złudzenie? Otwór w deskach powinien być od strony dachu zabezpieczony przed wwiewaniem śniegu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts