arkadi26 07.12.2016 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Witam szanownych forumowiczów.Przebrnalem przez spora ilosc postow na temat bram przesuwnych.Projekt mam praktycznie gotowy (sporo wiedzi zyskalem podczas procesu projektowania).Natomiast mam zasadniczo dwa nurtujace mnie pytania:1. Szyna - calosc bedzie dluga na 5m (okno + przeciwwaga). Duzy mam problem z transportem odpowiedniego profilu. Idealne rozwiaznie to zakupic dwa kawalki po 3 metry i je zespawac. No i rodzi sie obawa o "liniowiosc" calosci. A prosciej: czy ona bedzie prosta po zespawaniu. Bedzie ona spawana przez zawodowego spawacza, ktory nie mial do czynienia z tego typu rzeczami - jeszcze. Czy to jest realne. Czy ktos juz tak spawal brame w takiej kombinacjii?2. Furtka - chce ja wkomponowac na samym koncu bramy przesuwnej. Nie ma automatyki, wiec opcja 2-klikniec nie jest rozwiazaniem. Czy ktorys z kolegow ma takie rozwiazanie? Rozchodzi mi sie o wytrzymalosc rolek, samej bramy. Moze jakies sugestie? Dziekuje za pomoc.Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woan 10.12.2016 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2016 (edytowane) Można spawać przecież to metal Edytowane 30 Stycznia 2017 przez woan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts