mj675 08.12.2016 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 Witam,Przepaliła mi się żarówka i chciałem ją wymienić i tu pojawia się problem. Mam klosz sufitowy (z moich informacji wynika, że to plafon), inny niż wszystkie pozostałe w internecie i przy próbie odkręcania tego klosza kręci się cały. W środku jest jakiś metal, który także się kręci, ale jest tam centymetr od sufitu i ciężko to przytrzymać i złapać, a nie chcę nic urwać. Nie mam pojęcia jak znaleźć taki klosz, ani jego instrukcję obsługi na Internecie. Jak mam go zdjąć, żeby nic nie uszkodzić i móc wymienić tą nieszczęsną żarówkę. Chciałbym ją wymienić, bo mam ciemno w środku. Tak wygląda ten klosz:http://i.imgur.com/bXdC2Pd.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bbinxy 08.12.2016 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 Pomiędzy kloszem a sufitem powinna być metalowa "rączka", coś niby rygiel.Ona wystaje z oprawy, poszukaj dłonią, przestaw i klosz zejdzie.Podtrzymuj go cały czas, żeby po odblokowaniu nie spadł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CzarnyIwan 08.12.2016 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 Czasem się zdarza że zamiast wspomnianej rączki należy poprostu przekręcić klosz do pozycji w której da się go zdjąć. Oczywiście cały czas podtrzymując by nie spadł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mj675 08.12.2016 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 Tak! Dokładnie o to chodziło! Dzięki, dobrze, że są tacy ludzie jak Wy. Chodziło dokładnie o ten rygiel. Był w nieintuicyjnym, ale nadal dostępnym i wygodnym miejscu (musiałem cały obwód palcem prześledzić dokładnie i objechałem podstawę dookoła:) ). Tak wygląda całość po zdjęciu klosza: A tak wygląda zdjęty klosz Jeszcze raz dzięki! I życzę miłego dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 08.12.2016 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 Z tego co widzę, lampa ma ok. 40 lat - wykonana w latach 70-tych ubiegłego wieku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts